Agenda federal

Enguany cantem “Borinot el que no bote”, per unes falles més respectuoses

La FSMCV recolza un any més la iniciativa del moviment social que proposa canviar el tradicional càntic festiu “Maricón el que no bote” per una versió respectuosa amb el col·lectiu LGTB, una campanya que compta també amb el suport de la Junta Central Fallera y la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València.

La FSMCV reivindica la necessitat d’impulsar la presència i lideratge de la dona en l’àmbit musical

Actualment, el 37% dels músics de societats musicals federades són dones. La FSMCV ha creat un decàleg per a fomentar la igualtat i el reconeixement de la dona en l’àmbit musical. Entre les accions de la FSMCV, també es troba el concert de la Banda de Dones de la FSMCV que tindrà lloc este diumenge 5 de març a Castelló, interpretat i dirigit exclusivament per dones.

El simposi Women and Conducting tanca amb gran èxit i interessants conclusions

Destacades dones de l’àmbit musical mundial van contar les seues experiències i van donar estratègies per treballar i anar tancant la bretxa de gènere i els “sostres de vidre” amb l’optimisme de que les nostres societats musicals han evolucionat donant molta més visibilitat a les dones.

La Diputació de Castelló reconeixerà el talent musical provincial en el XL Certamen Provincial de Bandes de Música

El Govern provincial ha sortejat l’ordre d’actuació de les 8 societats musicals que participaran el 22 i 23 d’abril: per aquest ordre, actuaran la Unió Musical “Amor al Arte” de Benlloch i l’Agrupació Músico-Cultural Virgen de Loreto de Bejís, la Unió Artístico Musical de Navajas, la Unió Musical Vallduxense de Vall d’Uixó, la Unió Musical Santa Cecília de Moncofa, l’Agrupació Musical Vila de Càlig i la Unió Musical de Betxí, finalitzant amb la Unió Musical Santa Cecília d’Onda.