Concert de Primavera de l’Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet en reconeixement a les festes que no han pogut ser celebrades per la pandèmia

El proper dissabte 27 de març, la banda simfònica de L´Agrupació Musical L´Amistat, realitzarà el tradicional concert de primavera, a les 20.00 hores, en l’Auditori Moli de Vila de Quart de Poblet.

Per descomptat el concert comptarà amb totes les mesures de seguretat tant per a músics com per al públic assistent. Alguna d’elles són la limitació de músics en l’escenari i la distància de separació entre aquests, així com la limitació d’aforament al pati de butaques i per descomptat la separació entre espectadors, també l’ús obligatori de mascaretes i la presa de dades a l’entrada per a fer un control de tots els assistents.

L´Agrupació Musical L´Amistat, de Quart de Poblet, vol en aquest concert, realitzar un recorregut per totes les festes que es realitzen en la localitat i que tenen una relació directa amb la música de banda. Ja que en aquests dies es compleix un any de pandèmia i restriccions que han fet suspendre totes les festes tal com es realitzaven. Alhora volen, en aquest concert, posar en valor tant a les diferents entitats festeres, com a les pròpies festes, alguna d’elles amb quasi 300 anys d’antiguitat, i per descomptat a la pròpia música que realitzen els nostres músics.

En qualsevol festa, ja siga religiosa o pagana, la música té un paper importantíssim, sense ella no hi hauria festa. No ens podem imaginar una cercavila, una processó o una desfilada de moros i cristians, sense la participació de la banda de música. Les entitats festeres o organitzadores d’actes són importants, i cal reconèixer-ho, ja que s’encarreguen de tota la preparació, que no és poc, però a l’hora d’eixir als carrers a celebrar qualsevol acte, no pot faltar la música.

L’agrupació ha preparat un concert diferent, en el qual la música serà la protagonista, però també ho serà cadascuna de les entitats festeres o organitzadores d’actes. Cada peça que s’interprete, tindrà un significat molt especial i representatiu de cada festa que es realitza a Quart. Algunes de les peces que s’interpretaran, serà la primera vegada que es faça en un concert. Per a això el director, José Onofre Díaz Monzó, ha hagut de realitzar diversos arranjaments en les partitures. Serà un concert molt emotiu que arribe al cor de cadascun dels assistents.

També en aquest concert, es realitzarà un xicotet homenatge al Premi Amic de l´Amistat en 2019, Octavio Hernandez Bolin , que fa pocs dies ens va deixar.