L’Ajuntament de València aprova ajudes econòmiques per al sector cultural

L’Ajuntament de València, després d’un període de planificació en el qual ha participat la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) al costat de COSOMUVAL (Coordinadora de Societats Musicals de València ciutat), ha aprovat una línia extraordinària d’ajudes per al sector cultural de la ciutat de València a proposta de la regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals.

En total es destinaran 1.520.000 euros, dels quals un milió anirà dirigit a autònoms i empreses i la resta, a associacions sense ànim de lucre. Les ajudes podran sol·licitar-se a través de la seu electrònica del consistori a partir de la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOPB). Aquestes ajudes arriben en un moment clau per al col·lectiu de les societats musicals, que han acumulat unes pèrdues de fins a 20 milions d’euros en el que va d’any degut a la pandèmia del coronavirus.

Per a optar a la línia d’ajudes, els candidats hauran de complir tres requisits: tindre el domicili fiscal o una seu comercial a la ciutat de València, estar donats d’alta en el registre cultural corresponent i ser associacions, empreses o autònoms dedicats al món de la cultura.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha afirmat que la cultura “és un servei essencial” i que “l’administració no pot quedar al marge de la situació que viu el sector a causa de la pandèmia del covid-19”. En aquest sentit, Tello ha afirmat “l’Ajuntament està fent una aposta que no té precedents per a garantir la supervivència de les indústries culturals de la ciutat”.