Llíria ofereix les audicions del Conservatori en directe pel seu canal de YouTube

Esta iniciativa, pionera als centres professionals de música, acosta estos esdeveniments a les famílies de l’alumnat davant la impossibilitat d’accedir presencialment

El Conservatori Professional de Música de Llíria està oferint en directe les audicions del seu alumnat, durant este mes de març, pel seu canal de YouTube. Esta iniciativa, que es tracta d’una actuació pionera dins de l’àmbit dels centres professionals de música, tracta d’acostar estos esdeveniments a les famílies de les alumnes i alumnes del centre, que no poden accedir presencialment al recinte degut a les actuals restriccions sanitàries.

Els resultats d’este projecte estan sent tot un èxit. El conjunt de les actuacions retransmeses sumen ja més de mil visites, i des del propi centre indiquen la seua satisfacció perquè l’alumnat puga continuar rebent la calor del públic, encara que siga mitjançant altres vies.

El regidor d’Ensenyaments Artístics, Paco García, ha volgut agrair “el gran esforç que, tant el professorat com l’alumnat del centre, estan realitzant per mantindre una activitat lectiva i artística com la d’estes audicions”.

Per al municipi de Llíria “és un orgull comprovar que els nostres centres formatius, com el Conservatori Professional de Música de Llíria, mostren el seu compromís educatiu amb iniciatives d’este tipus”. “La pandèmia ens ha ensenyat, encara més, que la tecnologia és una companya indispensable per a obrir-se pas en les societats actuals”, ha recalcat l’edil.

Cal recordar que el Conservatori de Música de Llíria és una peça clau en el projecte internacional de la UNESCO com a Ciutat Creativa de la Música, on s’han format grans professionals que ja recorren les principals bandes, orquestres i centres d’ensenyament de la geografia nacional i internacional.

L’adaptació a la nova normalitat ha situat novament al Conservatori de Llíria com a pioner en la difusió i creació musical. De fet, ha sigut un dels centres valencians requerits per l’Institut Confucio de la Universitat de València per a donar la benvinguda al Nou Any Xinés a través d’un concert en línia.