Orquestra federal

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana – FSMCV (Orquestra Federal) neix amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l’experiència bandística i amb els següents objectius:

  • Fomentar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda a la Xarxa d’Escoles de Música de la FSMCV (XEMFE).
  • Proporcionar als estudiants d’instruments de corda l’oportunitat de treballar sota la direcció dels millors directors d’orquestra, accedint a un repertori orquestral d’alta qualitat i dificultat.
  • Proporcionar als músics una experiència de convivència amb altres companys i companyes amb els mateixos interessos i inquietuds artístiques.
  • Mostra a les societats musicals associades el resultat artístic d’una formació orquestral de mida mitjana formada per músics pertanyents al nostre col·lectiu associatiu. Realitzar actuacions en els propis auditoris i sales de les societats musicals, a fi de proporcionar una proximitat d’accés al públic natural i proper dels nostres associats.

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana – FSMCV (Orquestra Federal)està composta per músics entre 15 i 28 anys que pertanyen a qualsevol de les Societats Musicals de la Comunitat.

Últimas noticias sobre la Orquestra Federal

Saül Gómez, Vicent Mengual y Álex Puchades, directores asistentes de la JOS en 2020

La temporada 2020 donarà principi amb el concert del pròxim 23 de febrer en el Palau de les Arts, un concert que es realitzarà en col·laboració amb l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado (AIDO), on es formen mestres de mestres, seguint la línia de col·laboració iniciada en 2019. Com és habitual, aquest concert estarà precedit per sengles trobades de l’orquestra, que tindran lloc els caps de setmana del 8-9 i 22-23 de febrer.