Introducció a la musicoteràpia

Inscripció tancada
Professorat de les escoles de música i dels centres autoritzats de les Societats Musicals de Federades a la FSMCV
20 hores
30
24/02/2020 23:59
29/02/2020 - 04/04/2020
29 de febrer, 7 y 28 de març i 4 d'abril de 2020
9,00 h - 14,00 h
Aula d'orquestra de la Societat Musical Unió Musical de Alaquàs
Av. País Valencià, 9
- 46970 ()

Objectiu

L'objectiu d'aquest curs és la introducció del professorat en la competència per a la incorporació de la musicoteràpia en la xarxa d'escoles de música.

Contingut

  1. Teoria de la Musicoteràpia.
  2. Història de la Musicoteràpia: tractament de la música des d'un enfocament terapèutic en les diferents èpoques i cultures més significatives.
  3. La música com a teràpia.
  4. El procés músic-terapèutic
  5. Metodologia en Musicoteràpia
  6. Campos d'aplicació de la musicoteràpia.
  7. La musicoteràpia infantil.

Professorat

José Salvador Blasco Magraner


José Salvador Blasco Magraner és Doctor en Musicologia i llicenciat en Història i Ciències de la Música per la Universitat Catòlica de València. Va rebre el Premi Extraordinari de Doctorat per la seua tesi titulada “Vicente Peydró Díez: vida i obra”. És també llicenciat en Direcció d'orquestra per la prestigiosa Associated Board of the Royal Schools of Music de Londres i diplomat en Didàctica de la llengua anglesa per la Universitat de València. Va realitzar el Màster de Musicoteràpia en la Universitat Catòlica de València. Des de llavors es va especialitzar en la musicoteràpia en el context escolar, especialment en el Trastorn de l'Espectre Autista i la Discapacitat Intel·lectual. Ha publicat nombrosos articles sobre musicoteràpia en revistes especialitzades. A més, és Editor de l'editorial “Llatina” en la col·lecció de Quaderns de Belles arts. Està acreditat per l'Aneca en la figura de “Contractat Doctor”. És professor Ajudant Doctor de la Universitat de València, en el departament de Didàctica de l'Expressió Musical.


Ignacio Calle Albert.


Nascut a València en 1978. Doctor en Filosofia i CC de l'Educació per la UV amb l'especialitat d'Història de la Musicoteràpia. Titulat Superior de Piano pel Conservatori Superior de Castelló. Magisteri d'Educació Musical per la UCV. Llicenciat en Psicopedagogia per la UV. Màster en Estètica i Creativitat Musical per ADEIT (UV); Màster en Musicologia Històrica per la UR (Universitat de la Rioja); Màster en Musicoteràpia per la UCV. Des de la realització d'aquest últim Màster (2007-2008), Ignacio Calle Albert s'ha especialitzat en la utilització de la música com a agent terapèutic en Paràlisi Cerebral i Autisme. Actualment compagina la seua labor com a docent en l'IES Malilla de la ciutat de València des de l'especialitat de PT aplicant la música com a teràpia coadjuvant a patologies com la hiperactivitat, dèficit d'atenció, TEA i altres trastorns associats.

Condicions

CONDICIONS GENERALS:

El curs està organitzat per la FSMCV.

Amb posterioritat al mateix es farà lliurament de diploma acreditatiu.

A més, els assistents al curs que siguen professors de centres autoritzats, conservatoris, escoles de música i centres d'ensenyament primari o secundària de la Comunitat Valenciana, o graduats que estiguen inscrits en alguna de les borses de treball de la Conselleria d'Educació, obtindran una certificació emesa per la Conselleria d'Educació.

Les places es concediran per rigorós ordre d'entrada de les sol·licituds en la FSMCV.


FORMA DE PAGAMENT:

El curs té un cost de 30 euros en concepte de matrícula, material i emissió de certificat.

Una vegada finalitzat el termini d'inscripció es comunicarà als sol·licitants si han sigut admesos o no.

Els participants seleccionats tindran un termini de 3 dies des de la comunicació, per a la realització de la transferència bancària en el número de compte que la FSMCV li comunicarà i per a l'enviament de còpia del resguard bancari a través del correu electrònic centredestudis@fsmcv.org

Organitza

Centre d'Estudis de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana