Search
Close this search box.

La FSMCV presenta a l’Ajuntament de València els actes per a commemorar el seu 50 aniversari

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) s’ha reunit aquest matí amb l’Alcalde de València, Joan Ribó, amb la finalitat de traslladar-li totes les activitats que ha organitzat a València per a celebrar el seu 50  aniversari i que convertiran a la ciutat en capital de la música popular durant els pròxims mesos.

La conclusió de la trobada ha sigut molt positiva i el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha destacat la gran sintonia aconseguida amb Joan Ribó que s’ha compromès a una màxima col·laboració amb les Societats Musicals de la ciutat i en tots els actes relacionats amb el 50º aniversari de la federació.

Des de la FSMCV se li ha traslladat que, entre altres activitats, la Federació té la intenció de batre almenys 3 Rècords Guinness el pròxim any i per a açò necessita la col·laboració de l’Ajuntament de València el 26 de maig de 2018. En concret, un dels rècords consistirà a aconseguir la major desfilada de bandes de música mai realitzat. Per a açò es va a intentar coordinar amb l’Ajuntament de València que bandes de música de totes les SSMM de la Comunitat desfilen pels carrers de València inundant la ciutat de música el pròxim 26 de maig.  Aqueix mateix dia i en l’acte més multitudinari del 50 aniversari, s’ha proposat que a Mestalla, el camp del València CF, toquen conjuntament músics de totes les SSMM per a aconseguir crear la major banda de música del món, assistint al mateix temps a un espectacle creat i pensat per als músics. Durant el mateix s’està estudiant la possibilitat també de batre altres rècords com el de major grup de percussió, major grup de clarinets, major ensemble de flautes, etc. Abans d’aquests, en el mes d’abril està previst aconseguir a Castelló i Alacant el rècord de la major lliçó de música del món.

“Ens sentim molt agraïts per comptar amb el suport de l’Ajuntament de València perquè arribe a tots els racons del món la qualitat dels músics de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana”

“Enguany celebrem el nostre 50 aniversari i ens sentim molt agraïts per comptar amb el suport de l’Ajuntament de València perquè arribe a tots els racons del món la qualitat dels músics de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Hi ha hagut molt bona sintonia en la reunió amb l’alcalde i esperem que les nostres peticions siguen ateses en pro de la nostra música popular, que no se’ns oblide que és un dels eixos de la nostra cultura”, ha destacat Pedro Rodríguez.

Nova seu de la FSMCV

Al costat d’açò, la FSMCV ha exposat la seua preocupació pel que fa a la situació de L’Alquería Julià. La que serà casa de la música a València, futura seu de la FSMCV, encara no ha pogut veure començades les obres de rehabilitació per falta de la llicència municipal corresponent a pesar que la Direcció General de Cultura i Patrimoni va donar el seu vistiplau fa mesos, aquest visat de la Conselleria venia imposat per la reglamentació corresponent en tractar-se de la rehabilitació d’un BIC (L’Alqueria Julià està reconeguda com Bé d’interès cultural). Per aquest motiu, Pedro Rodríguez ha manifestat la necessitat que s’acceleren els tràmits amb la finalitat que puguen començar-se les obres al més prompte possible i així traslladar de forma definitiva la seu de la FSMCV, fet que estava previst per a 2018 coincidint amb el seu 50 aniversari.

D’altra banda, la FSMCV ha manifestat la seua preocupació per l’estat de tramitació de la llicència d’activitat de l’Alqueria Julià i ha pregat a l’alcalde que s’accelere el procés per a iniciar la seua restauració.

València Ciutat Creativa de la Música

Un altre dels temes traslladats per la Federació a Joan Ribó ha sigut l’interès per impulsar la candidatura a la UNESCO de València com a Ciutat Creativa de la Música. Després d’aquest projecte estan nombroses institucions i entitats culturals valencianes com la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València, l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístiques CV, l’IVAM o la Berklee School of Music, entre moltes altres. L’Alcalde de València s’ha mostrat molt interessat en aquest assumpte i ha mostrat el seu suport per a impulsar la candidatura per a l’any 2019.

Pedro Rodríguez ha destacat que és essencial pertànyer a la Xarxa Unesco de Ciutats Creatives del Món a causa del suport que reben aqueixes ciutats per a incentivar el seu desenvolupament econòmic i social. Aquesta distinció s’atorga a ciutats que posseeixen una tradició creativa en els camps de la literatura, el cinema, la música, les arts populars, el disseny, l’art digital i la gastronomia. Pertànyer a aquesta xarxa permetria a València tenir un protagonisme a nivell internacional com a centre d’excel·lència creativa fomentant el paper de la música com un element essencial de la seua societat i promoure els diferents productes culturals en el mercat nacional i internacional amb molt poca inversió perquè pràcticament tots els requisits per a aconseguir la designació els compleix ja la ciutat de València.

Societats Musicals de València

El president de la FSMCV ha exposat que des de fa més de 20 anys un Alcalde de València no es reuneix amb les Societats Musicals de la ciutat i, en aquest sentit, Joan Ribó ha mostrat el seu clar compromís per a oferir una recepció pròximament a les 34 que s’estenen en el municipi.

Finalment, Pedro Rodríguez ha agraït a Ribó l’entrevista i la seua col·laboració i compromís en tots els actes del 50 aniversari i en els altres assumptes tractats.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías