Search
Close this search box.

Bankia, l’Institut Valencià de Cultura i la FSMCV convoquen el Congrés Internacional sobre el patrimoni documental de les bandes de música

Bankia, l’Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), amb la col·laboració de la Universitat de València, han convocat el ‘I Congrés Internacional Música a la Llum’ sobre el patrimoni documental de les bandes de música.

El Congrés, que se celebrarà del 13 al 15 de desembre en la Universitat de València, s’emmarca dins de les activitats del programa ‘Música a la Llum’, patrocinat per Bankia i que sorgeix en 2016 dins del projecte ‘Bankia escolta València’ amb l’objectiu de col·laborar amb les societats musicals en la descripció, conservació i difusió del patrimoni cultural que s’ha anat reunint al voltant de les seues bandes.

‘Música a la Llum’ contempla també el foment de la investigació sobre el patrimoni de les societats musicals, amb iniciatives com aquest Congrés Internacional. En el seu conjunt, les bandes custodien un patrimoni tan gran i valuós com poc conegut.

L’estudi de la música per a bandes està creixent i incorporant-se progressivament a l’àmbit acadèmic. Amb el ‘Congrés Música a la Llum’, que se celebrarà en el centre cultural La Nau de la Universitat de València entre el 13 i el 15 de desembre, els organitzadors volen contribuir a aquest creixement, coincidint amb l’any europeu del patrimoni cultural.

El Congrés inclourà conferències convidades, a càrrec de figures destacades com els directors, compositors i investigadors valencians Bernardo Adam Ferrero, José Rafael Pascual Vilaplana o Cristóbal Soler.

També participaran el nord-americà Richard Scott Cohen, vicepresident de The International Society for the Research and Promotion of Wind Music; el portuguès André Filipe Oliveira Granjo, director de banda i investigador de l’Institut de Etnomusicologia de Portugal; la italiana Savina Benelli, arxivera del Teatre alla Scala a Milà; el director de banda i professor d’origen belga Frank de Vuyst; Ramón Sobrino, catedràtic de Musicologia en la Universidad de Oviedo, així com els investigadors del món bandístic, Salvador Astruells i Frederic Oriola.

El Congrés oferirà també taules redones sobre la recuperació del patrimoni oblidat de les bandes i la col·laboració creixent entre els arxius municipals i les bandes per a la conservació i difusió d’eixe patrimoni. A més, hi haurà concerts de banda que posaran l’èmfasi en el repertori del passat.

Els interessats a presentar comunicacions al Congrés, al voltant del patrimoni musical i documental de les bandes i altres temes relacionats, poden fer-ho fins al 31 d’agost lliurant un resum del seu text i un currículum a través de la web del Congrés: https://www.musicaalallum.es/congres/

Compartir:

Últimas noticias

Categorías