Search
Close this search box.

La FSMCV i la Universitat de València col·laboraran per impulsar l’ocupabilitat dels músics

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Universitat de València col·laboraran per fomentar l’ocupabilitat dels músics de la Comunitat Valenciana.

Així ho han comunicat hui, en el marc de la Fira valenciana de la música Trovam que se celebra a Castelló, el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i el professor titular d’Economia Aplicada i Director d’Estratègies en Turisme i Oci de la Universitat de València, José María Nácher. Aquest serà el responsable de liderar un treball d’investigació sobre la possibilitat de fer de la música part rellevant d’un nou model productiu més orientat cap a les indústries creatives i culturals.

Des de la FSMCV s’ha destacat que mentre les Societats Musicals aporten valor a la societat i contribueixen anualment amb 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat, els músics professionals pateixen actualment una situació de precarietat laboral i és necessari solucionar-ho.

La realitat professional dels músics de les tres províncies reflecteix que la Comunitat Valenciana és la principal “exportadora” de músics professionals, un percentatge molt baix pot viure de la música i açò genera una important fugida de talents.

Són molts els músics que generem any rere any, que finalitzen les seues carreres i estudis professionals i les eixides habituals de professorat i interpretació estan cada vegada més limitades. En aquest context, és necessari obrir la mirada, per a detectar tots aquells llocs on els músics poden ser necessaris i on poden ocupar llocs de treball”, ha destacat Pedro Rodríguez.

L’ocupabilitat dels músics és un dels principals objectius de la FSMCV per als pròxims anys i així es va presentar en la 50éna Assemblea General celebrada en el Palau de Congressos de València el passat 6 d’octubre. De fet, és un dels 8 reptes que la nova junta directiva de la Federació es va plantejar aconseguir en la present legislatura. Després de la signatura d’aquest conveni, es preveu tindre ja els primers resultats a la fi del present curs lectiu”, ha continuat Pedro Rodríguez.

A més, ha explicat que el paper de la FSMCV és fonamental per aprofitar el potencial dels nostres músics i donar-li una dimensió laboral i professional a la música. És el moment de contemplar la música com a jaciment d’ocupació, emprenedors i de noves empreses.

Per a açò, l’estudi de la Universitat de València serà clau ja que definirà el paper que ha de desenvolupar la FSMCV i quines accions de formació, informació o contractació, per exemple, és necessari dur a terme perquè açò siga una realitat.

En la Universitat de València portem una dècada treballant en la dinamització i en la formació empresarial en l’àmbit de la música. Amb una perspectiva econòmic-empresarial, la música és en la Unió Europea un jaciment clar d’ocupació de noves empreses i emprenedoria. En aquest moment, sembla que la societat espanyola ja està prou madura com per a entendre aquest missatge. I des de la Universitat de València no podem ignorar el fet que la FSMCV és un dels actors soci-culturals més importants de la Unió Europea per la seua magnitud en termes absoluts i també en termes relatius”, ha afirmat José María Nácher.

En el món de la música existeixen moltes possibilitats que anem a explorar i a concretar entorn d’una sèrie d’estratègies que desenvoluparem conjuntament amb la FSMCV i amb tots els actors públics i privats que ho estimen oportú amb l’objectiu de generar ocupació, noves iniciatives i buscar aquells buits de mercat que en aquests moments puguen ser rellevants a nivell internacional, nacional i a la Comunitat Valenciana”, ha explicat Nácher.

El conveni de col·laboració amb la Universitat de València es concretarà en diverses línies i programes específics emmarcats en els àmbits de la formació i la sensibilització, d’una banda, i en la producció, per un altre. Aquesta última estarà destinada a la connexió amb nous públics i a la generació de noves ocupacions i fonts d’ingressos.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías