Search
Close this search box.

Dissabte 16 de febrer: A la venda el tercer disc-llibre de la col·lecció “Societats Musicals de la Comunitat Valenciana” amb el diari Levante-EMV

El tercer lliurament de la col·lecció de disc-llibres que el diari Levante-EMV ha dedicat a les Societats Musicals valencianes amb la col·laboració de la FSMCV i la Fundació SGAE veurà la llum aquest dissabte 16 de febrer.

A poc a poc anem coneixent les obres que les 40 Societats Musicals que conformen la col·lecció interpreten cada setmana, que a més vénen acompanyades d’un cuidat llibre en el que podem conéixer més a fons a les formacions protagonistes de cada setmana. En aquesta ocasió serà la Societat Filharmònica Alteanense i la Societat Musical “La Primitiva Setabense” les que ens acostaran diverses peces musicals valencianes, a les que a més se suma la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana dirigida per Daniel Ferrero Silvage.

Anota-ho! Aquest dissabte 16 de febrer a la venda el 3r volum de la col·lecció “Societats Musicals de la Comunitat Valenciana” amb el diari Levante-EMV per 5,95€.

Societat Filharmònica Alteanense

Els orígens de la Societat Filharmònica Alteanensee es remunten al 1889, any en què es crea una agrupació musical dirigida pel mestre V. Marzal. Vint anys després l’agrupació s’organitza oficialment i es consolida gràcies a l’impuls del mestre alteà José Pérez Albiñana. Des de la seua creació, la Societat Filharmònica Alteanense ha sigut la principal entitat cultural d’Altea. En els anys 30 comptava amb una biblioteca pública i, des del 1931 al 1936, va editar la revista Altea, de periodicitat mensual.

Han sigut directors de la Filharmònica José Pérez Albiñana, Octavio Juan Palacio, Joaquín Pérez Montaner, Francisco Pérez Devesa, José Mirete Bertomeu, José Bort Ramón, Ramón Pastor Gimeno, Jesús Juan Oriola, Joan Espinosa, Daniel Ferrero, Rafael M. Garrigós García, Jordi Francés-Sanjuán, i des d’agost del 2011, Jaume F. Ripoll Martins.

Els reconeixements i els premis de la Filharmònica al llarg de la història són molt nombrosos. Destaquen multitud de primers premis en concusos com en els Certamenes de la Diputació d’Alacant (1986 i 1988), de la Comunitat Valenciana (1986), o el “Ciutat de València” (1987 i 1990), entre molts altres. Va estar seleccionada entre les vint millors bandes de la Comunitat Valenciana amb motiu dels concerts especials del projecte Música 92. Ha fet nombrosos enregistraments per a RNE, TVE, Canal 9 Ràdio i Canal 9 TV. Ha editat un disc LP, dos discos CD i diverses cintes.

Obres que interpreta en el CD

Socarrats i Tramussers (pasdoble), Jaime Francisco Ripoll Martins.
Castell de l’Olla (Poema simfònic): I. Preludio | II. Danza | III. La Illeta | IV. El Pavo Real | V. Apoteosis del fuego y la música, Bernardo Adam Ferrero.

Societat Musical “La Primitiva Xativina”

La Primitiva Xativina va ser constituïda en 1902 com a associació musical. No obstant això, aquesta agrupació ja existia al voltant del 1888, data de la qual es conserva un document on s’expliquen les accions culturals d’una entitat musical. Gràcies a aquesta font documental els músics han pogut conéixer els seus avantpassats: una formació cultural amb gran presència en la poesia i el teatre valencians.

La banda, tal com la coneixem hui en dia, es va formar en 1902, quan els Estatuts de formació de la “Unió Musical” van ser aprovats; així i tot, els músics ja s’havien agrupat des de 1888 en la Banda Militar. Des de la seua creació, la “Primitiva Setabense” ha comptat amb músics de renom, com és el cas en els primers anys del Mestre Fallos, qui a més va ser un dels dirigents de la formació de Xàtiva.

A més, des de la seua creació ha sigut una de les associacions més reconegudes en l’àmbit musical, i així ho testifiquen els diversos certàmens en els quals ha participat, tant a nivell nacional com internacional, així com els premis aconseguits en aquestos.

Des de finals de 2018 el seu director és David Doménech Lluch, qui va recollir el testimoni de Paco Sánchez Roca.

Obres que interpreta en el CD

Rafael, Paco y Antonio José, Ferrer Ferran
Oryza, Ramón Garcia i Soler

Jove Banda Simfònica FSMCV – Director: Daniel Ferrero Silvage

Daniel Ferrero Silvage va dirigir a la Banda Federal en la temporada 2014, després d’haver-se posat al capdavant de formacions com l’Orquestra del Conservatori de València, l’Orquestra Simfònica del Vallés, la Banda de la Unió Musical de Muro o la Banda Unió Artística Musical d’Ontinyent, entre altres.

Ferrero Silvage destaca del seu pas l’alta capacitat de treball i concentració que té aquesta unitat artística, a més del bon ambient que es reflecteix en l’escenari gràcies a la bona relació entre els músics, així com l’excel·lent programació de les trobades. Junt amb ell, la banda de la FSMCV va actuar a Benicarló, el Certamen Internacional de Bandes de Música de València, a l’Auditori de la Diputació d’Alacant i en el Palau de la Música de València, amb un resultat artístic interpretatiu espectacular.

Cal destacar l’estrena de Rèquiem de José Vicente Fuentes Castilla, obra guanyadora del concurs convocat per la FSMCV amb motiu del 40 aniversari de la institució, de mans de Ferrero Silvage, el Cor de la Generalitat Valenciana i la Jove Banda Simfònica, i que pots veure a continuació: https://www.youtube.com/watch?v=bhkij3tbgnq

També quedarà en la nostra memòria el flashmob que la formació va portar avant en la plaça de la Verge de València en 2014 interpretant la marxa mora “Chimo” amb motiu del seu 50 aniversari i que pot veure’s en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=isdbaiqob3i

Obres que interpreta en el CD

Sinfonía nº2 Teogónica: I Proemio | II. Invocación a las Musas | III. Ascenso de Zeus al poder, Andrés Valero-Castells.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías