Els Premis Euterpe de la Federació de Societats Musicals portaran el nom de l’històric dirigent Ángel Asunción

Ángel Asunción Rubio (Quart de Poblet, 1940-2023) va estar present en la vida de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana des del mateix naixement de la institució, en 1968. Durant més de tres dècades ho va ser tot en el col·lectiu: delegat de relacions públiques, secretari general, president i, en última instància, president honorífic.

RRSSPREMIOS EUTERPE23 1080x1080ESP


Per la seua contribució essencial tant en la creació, com en la consolidació i ampliació del moviment de les societats musicals, la junta directiva de la FSMCV ha decidit inscriure el seu nom al costat del dels premis que rendeixen tribut a la música valenciana. Des de hui, el nom dels tradicionals guardons, el lliurament dels quals compleix en 2023 la seua XXIV edició, serà Premis Euterpe Ángel Asunción.
Amb aquesta nova denominació, la FSMCV ha llançat la convocatòria per a la presentació de candidatures de la present edició. Els premis reconeixeran de nou el mèrit a contribucions que enaltisquen i fomenten valors propis del moviment de les societats musicals, com la igualtat de gènere, la col·laboració, el voluntariat o la inclusió social. D’aquesta manera, es pretén posar en valor a persones i societats musicals, així com projectes i iniciatives que mereixen ser difosos com a referència dins del col·lectiu.

Premiados EUTERPE FSMCV con banda 1


«Els valors que reconeixen els Premis Euterpe són aquells que encarnava la figura d’Ángel Asunción, per això és just aquest reconeixement, el qual és alhora un homenatge a la memòria del nostre col·lectiu. Per aquest motiu, atorgar-los enguany tindrà un punt especial d’emotivitat, afegit de l’honor de distingir a les persones, societats musicals, agrupacions, empreses o institucions que fan avançar al nostre moviment”, ha comentat Daniela González, presidenta de la FSMCV.
Les categories establides per a la XXIV edició dels Premis Euterpe són les següents:


Premi Euterpe a la participació federal.
Premi Euterpe a la dedicació a la seua societat musical.
Premi Euterpe a la institució o empresa, pública o privada.
Premi Euterpe per la contribució a la igualtat de gènere en l’àmbit de la música valenciana.
Premi Euterpe a la societat musical impulsora de projectes d’inclusió social.

El termini de presentació de candidatures als Premis Euterpe finalitzarà el 29 de setembre de 2023. Els premis es faran públics, com és habitual, durant l’assemblea general de l’entitat, que celebrarà el mes vinent de novembre, sent l’acte de lliurament entorn de la festivitat de Santa Cecilia, patrona dels músics. Tota la informació relativa a aquests guardons es pot consultar en la pàgina web de FSMCV www.fsmcv.org

La presentació de candidatures es realitzarà mitjançant l’enviament a la FSMCV, a través del correu electrònic fsmcv@fsmcv.org.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías