Search
Close this search box.

Partitura De Major Seré

60,00 150,00  IVA inclós

DE MAJOR SERÉ: Obra pedagògica composta per D. Josep Cano Gracià.

Obra guanyadora del PREMI ACCÈSSIT del VI Concurs de Composició Didàctica de la Província d’Alacant per a Banda de Música, organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la Diputació d’Alacant, 2020.

Duració aproximada de l’obra: 10 mins.

Descripció

Notes de l’autor:

La inspiració extramusical d’aquesta suite ha sigut plasmar com flueix la imaginació dels xiquets quan parlen de què seran en fer-se majors. Els títols de cada moviment s’han buscat entre professions que poden associar-se amb el dinamisme i esperit aventurer tan propi dels xicotets. De totes elles s’han triat quatre que foren homònimes independentment del gènere de la persona que les exerceix.

L’obra està pensada, inicialment, per a una banda de nivell de tercer o quart curs d’ensenyaments elementals. Els quatre moviments de la suite poden ser interpretats solts o en diferent ordre a criteri del director.

En … Cantant s’ha pretés introduir uns certs elements del llenguatge del jazz com per exemple: la familiarització amb l’harmonia blues i amb la rítmica
swing hereua de la inégalité de la música barroca francesa. Mitjançant el cant, practicarem la “silabización” (scat) d’aqueixa rítmica, combinada amb algunes articulacions característiques. També usarem la percussió corporal usant palmades i espetecs de dits per a acompanyar el cant. Així mateix podem animar a la improvisació individual en el chorus del número 40 per la qual cosa figura el xifratge dels concordes en les particel·les.

En … Astronauta treballaran els sons llargs, el legato i el control de la dinàmica piano i ens familiaritzarem amb la sonoritat de l’escala hexàtona de
tons sencers.

En … Artista de circ, a més de l’ús de l’escala cromàtica, l’element més destacat és el canvi constant de moviment, que culminarà en un canvi de compàs i el “accelerando” final. A discreció del director es pot introduir i treballar el concepte de compàs a tres o a un temps.

… Futbolista està pensada per al treball de l’articulació staccato i el tempo ràpid. Durant l’obra els intèrprets hauran d’intervindre amb
exclamacions característiques de l’estadi de futbol.

Més informació

Pes 492 g
Format

,