Search
Close this search box.

Partitura El Corazón del Planeta

60,00 150,00  IVA inclós

EL CORAZÓN DEL PLANETA: Obra pedagògica composta per D. Azael Tormo Muñoz.

Obra guanyadora del PRIMER PREMI del VII Concurs de Composició Didàctica de la Província d’Alacant per a Banda de Música, organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la Diputació d’Alacant, 2021.

EL CORAZÓN DEL PLANETA és una composició en forma de Conte Musical per a Narrador/a, Cor Infantil i Banda de Música amb una duració estimada de 9 minuts i mig que busca els següents objectius:

1.- ACOSTAR LA MÚSICA A l’ALUMNAT D’EDUCACIÓ PRIMÀRIA
2.- MOTIVAR ALS COMPONENTS DE LA “BANDA DE L’ESCOLA”.
3.- CONSCIENCIAR ALS ALUMNES SOBRE LA IMPORTÀNCIA DEL RESPECTE I LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT I ELS VALORS DE L’ECOLOGIA COM A LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC.

Descripció

Explicació dels objectius:

1.- ACOSTAR LA MÚSICA A l’ALUMNAT D’EDUCACIÓ PRIMÀRIA
L’obra està orientada principalment als cursos 1r, 2n, 3r i 4t de primària i cerca implicar els col·legis de primària en un concert de la Societat Musical de la seua localitat. Com no, també poden participar els alumnes/as d’iniciació i 1r – 2n de
Ensenyaments Elementals de l’Escola de música i l’alumnat que curse estudis d’instruments no *bandísticos (piano, guitarra, dolçaina, cant, violí, etc.), sentint-se així part del projecte.
Recursos:
• Narrador/a. Aquesta part se li atorgarà a un alumne/al fet que tinga capacitat de llegir amb soltesa. El director li assenyalarà les diferents entrades perquè quadre amb la música.
• Percussió corporal. L’obra utilitza diferents recursos corporals com a efectes vocals, espetec de dits, trepitjades…Això beneficia a l’alumnat en el seu desenvolupament rítmic.
• Cant. Mitjançant una melodia senzilla s’introdueix aquest recurs que es pot treballar en la classe de cor o en les de llenguatge musical o aula de primària en el seu cas.
• Teatralització. Queda a criteri del director la possible teatralització d’alguns elements de l’obra ateses les característiques de cada aula.
• Col·locació. El més convenient és que l’Aula de Primària se situe davant de la banda i el narrador/a en un lateral.

2.- MOTIVAR ALS COMPONENTS DE LA “BANDA DE L’ESCOLA”.
Aquesta composició respecta en tot moment el nivell 2 de la majoria d’editorials i està orientada principalment a els/les alumnes/as dels cursos 3r i 4t del Grau Elemental i 1r del Grau Professional, encara que pot interpretar-se lògicament per una banda estàndard. La part del bombo en la percussió 1 imita la palpitació d’un cor, leitmotiv de la composició.
Recursos:
• La instrumentació de la composició està organitzada generalment en 5 parts més timbales i percussió, amb la intenció que puga interpretar-se amb plantilles no completes o menys compensades.
• Està escrit sense armadura, amb alteracions accidentals perquè resulte més àgil la seua lectura.
• El bombardí 2 doblega la part de tuba. En cas de tindre un sol bombardí és preferible que toque aquesta part si l’agrupació no compta amb cap tuba.
• Si en la percussió no tenim suficients músics o suficient material, l’elecció estarà en mans del director / a, però tenint en compte que la part de percussió 1 no pot eliminar-se.
• També existeixen efectes vocals i instrumentals senzills que poden ser divertits per als músics.

3.- CONSCIENCIAR ALS ALUMNES SOBRE LA IMPORTÀNCIA DEL RESPECTE I LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT I ELS VALORS DE L’ECOLOGIA COM A LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC.
Al voltant de la preparació d’aquesta peça es poden realitzar activitats relacionades amb el CANVI CLIMÀTIC I L’ECOLOGIA com a xarrades, murals, etc. que consciencien als més xicotets en aquest aspecte. Aquestes activitats es podrien desenvolupar en la corresponent Escola de Música o, si es dona el cas, a les aules del col·legi col·laborador.

Més informació

Pes 504 g
Format

,