Search
Close this search box.

Partitura La Cirera Encantà

30,00 100,00  IVA inclós

LA CIRERA ENCANTÀ: Obra pedagògica composta per D. Juan Soler Sellés.

Obra composta per a la IX Trobada d’Escoles de Música de la comarca de l’Alcoià-Comtat de la FSMCV. Planes, 2017.

Aquesta obra aquesta basada en temes populars de Planes i de l’al voltant de la comarca.

“La Cirera Encantà” consta d’una “Fanfàrria” i tres moviments, el primer és el “Vals de la Cirera”, el segon moviment denominat “*Els Gojos de Planes” i el tercer moviment “La Dansà”.

Projecte musical de caràcter multidisciplinari, on es conjuguen aspectes fonamentals de la Música, en aquest cas Música i Dansa, on un dels objectius principals ha sigut reflectir el patrimoni musical com els “Gojos de Planes”, gènere poètic d’arrel medieval que han confiat la seua supervivència en la memòria col·lectiva.

Sense deixar els motius i cançons populars aquests tres moviments van units per xicotets fragments que provenen del tema popular “Serra de Mariola”.

Descripció

Explicació dels tres moviments:

  • “El Vals de la Cirera” naix del mateix nom “CIRERA” agafant la “C” que serà el DO, la “I” que serà l’EL MEU, el “RE” que serà el RE, i la “A” que serà la nota LA. D’aquesta manera es crea una melodia en temps ternari.
  • “*Els Gojos de Planes” són una forma de litúrgia popular practicada en actes de devoció col·lectiva, que lloen les excel·lències de la Verge, del nostre Senyor, o dels Sants, però sempre tractant-se d’una devoció concreta. El cant d’aquests gojos és una de les pràctiques religioses més genuïnes per a provindre del poble i va fer possible el manteniment de la llengua materna en els segles de la decadència, ja que la quasi totalitat dels pobles de Catalunya i València els adoraven amb vocació.
  • “La Dansà” mescla el motiu principal del “Vals de la Cirera” amb el tema popular de Plans denominat “La Volta els Cinquens”. El compositor ha volgut mesclar ritmes de dansa amb la música popular, utilitzant els instruments tradicionals com el Tabal o les Castanyoles.

Més informació

Pes 496 g
Format

,