Actualitat

Agenda federal

La Banda Federal participará al Festival Ensems 2018 amb una producció pròpia

Li acompanyaran en la interpretació les bandes de la Societat Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol, la Unió Musical de Llíria i la Banda del Conservatori Professional de Música d’Ontinyent. La interacció sonora tindrà lloc al Centre del Carmen (València) el pròxim 27 d’abril a les 21 hores.

Altres noticies

Comarques

Convocatories

Cursos

XXX Escola de Música d’Estiu de San Miguel de Salinas

La Unió Musical de San Miguel de Salinas organitza un any més l’Escola de Música d’Estiu que en aquesta ocasió se celebrarà del 29 de juliol al 3 d’agost en la localitat alacantina. Les sol·licituds hauran d’enviar-se amb data límit del 10 de juliol.

Curs d’introducció a la direcció d’orquestra amb Hilari Garcia Gázquez

La Fundació General de la Universitat de València llança el Curs d’introducció a la direcció d’orquestra amb el músic, compositor i director, Hilari Garcia Gázquez. Les persones interessades s’hi han de matricular com a alumnes actius i presentar el seu currículum artístic abans del 30 d’abril de 2018.

Edicions

Notícies

Opinió

Lute Fernández: “Els professionals que treballen en l’educació musical han de tenir unes condicions laborals dignes”

Parlem amb Lute Fernández, vocal a la Junta de la FSMCV , President de la UM d’Alaquàs i membre de la Comissió Ejecutiva nacional de la Fed. de Industries Afins i Treballadors Agraris de la UGT del Pais Valencià al voltant de les reivindicacions de la FSMCV pel que fa a la educació musical i la necessitat d’un nou conveni col·lectiu que permeta garantir els llocs de treball i els drets laborals dels professors de música.

Amateur versus Professional

Remigi Morant, director del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la UV i responsable de l’àrea d’Escoles de Música de la FSMCV reflexiona al voltant de l’educació musical, les escoles de música i els conservatoris i la dicotomia, però també complementarietat, entre professionalisme i amateurisme.

Societats Musicals i Igualtat de Gènere

El President de la FSMCV, Pedro Rodríguez, reflexiona, amb motiu del Dia Internacional de la Dona sobre l’emergent paper de la dona en la música i la necessitat d’impulsar el seu lideratge i presència en tots el àmbits musicals: directores de escoles, de bandes i orquestres, presidentes de societats musicals, compositores

Subvencions i ajudes

Ja ha començat la convocatòria de les BequesAIE 2018/2019

Entre les possibles destinacions per a gaudir la beca de Formació o Ampliació d’Estudis Musicals es troba el Taller de Música Jove de València i Espaimusical de València. El termini per a presentar sol·licituds acaba el 20 d’abril de 2018 a les 18:00 hores.

Convocades les subvencions destinades a escoles de música dependents de corporacions locals o d’entitats privades sense ànim de lucre 2018

El termini per a les escoles inscrites en el Registre de Centres Docents a data de la publicació d’aquesta convocatòria finalitza el 28 de març. En el cas de les escoles inscrites en el Registre de Centres Docents amb posterioritat a la publicació de la resolució de convocatòria en el DOGV, el termini anirà del 7 al 17 de maig.

Xarxa-activitats

Nou vídeo de la Campanya de Escoles de Música

En este vídeo mostrem la importància que té l’ensenyament de la música en les escoles de música de la nostra Xarxa d’Escoles de Música, tant per a professionals que han sorgit de elles com per a persones que encara que no son professionals de la música, esta forma part de la seua vida gràcies a […]

Xarxa-blog

Nou vídeo de la Campanya de Escoles de Música

En este vídeo mostrem la importància que té l’ensenyament de la música en les escoles de música de la nostra Xarxa d’Escoles de Música, tant per a professionals que han sorgit de elles com per a persones que encara que no son professionals de la música, esta forma part de la seua vida gràcies a […]