Actualitat

Agenda federal

La FSMCV rep el distintiu Mediterranew Musix

Aquest segell de qualitat certifica l’atractiu turístic nacional i internacional dels concerts i certàmens desenvolupats per les Societats Musicals de les tres províncies.

Altres noticies

I Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciudad de Benavente”

El I Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciudad de Benavente”, organitzat per la Banda de Música Maestro Lupi, se celebrarà en la localitat zamorana durant els dies 13,14 i 15 de juliol de 2018. Les bandes tindran de termini per a inscriure’s fins al 25 de febrer.

Comarques

Taller de música per a bebés

Els bebés, acompanyats d’una persona adulta (pare, mare, avis…), experimentaran amb cançons, sons… Activitat gratuïta. Dissabte 27 de gener a les 10:30h.

La Lira Castellonera presenta el projecte “Els anells ingràvids”

“Els anells ingràvids” és el títol del projecte que la Societat Musical Lira Castellonera (SMLC) durà a terme a partir de gener de 2018 amb l’objectiu de comparèixer al Certamen Internacional de Bandes de Música de València 2019 (CIBM).

Convocatories

Anunci del 132é Certamen Internacional de Bandes “Ciutat de València”

La 132é edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” ja té dates: Se celebrarà els dies 19 al 22 de juliol de 2018 al Palau de la Música de València. El termini de presentació d’inscripcions comprendrà del 15 al 26 de gener, ambdós inclosos.

II Concurs Nacional de Composició de Pasdobles Fallers

La Societat Musical La Primitiva Setabense de Xàtiva organitza amb la Junta Local Fallera de la localitat el Concurs Nacional de Composició de Pasdobles Fallers Xàtiva 2018. Les composicions podran presentar-se fins al dia 19 de gener de 2018.

Cursos

I Curs de Direcció, Anàlisi i Orquestració per a banda de música

La Unió Musical Santa Cecilia d’Onda organitza el primer curs formatiu integral de direcció de la província de Castelló, que engloba les tècniques d’estudi, anàlisi i orquestració amb diferents professors especialistes. El termini d’inscripció finalitzarà el 2 de febrer de 2018.

II Seminari Internacional de Direcció Musical en Villa la Angostura

El mestre espanyol Ignacio García-Vidal brindarà per segona vegada el seminari intensiu de tècnica de Direcció musical, organitzat per la Societat Filharmònica de Vila la Angostura entre el 13 i el 17 de Març de 2018. El termini de matrícula permaneixerà obert de l’1 de gener a l’1 de març de 2018.

Edicions

Notícies

Opinió

Lute Fernández: “Els professionals que treballen en l’educació musical han de tenir unes condicions laborals dignes”

Parlem amb Lute Fernández, vocal a la Junta de la FSMCV , President de la UM d’Alaquàs i membre de la Comissió Ejecutiva nacional de la Fed. de Industries Afins i Treballadors Agraris de la UGT del Pais Valencià al voltant de les reivindicacions de la FSMCV pel que fa a la educació musical i la necessitat d’un nou conveni col·lectiu que permeta garantir els llocs de treball i els drets laborals dels professors de música.

Amateur versus Professional

Remigi Morant, director del Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la UV i responsable de l’àrea d’Escoles de Música de la FSMCV reflexiona al voltant de l’educació musical, les escoles de música i els conservatoris i la dicotomia, però també complementarietat, entre professionalisme i amateurisme.

Societats Musicals i Igualtat de Gènere

El President de la FSMCV, Pedro Rodríguez, reflexiona, amb motiu del Dia Internacional de la Dona sobre l’emergent paper de la dona en la música i la necessitat d’impulsar el seu lideratge i presència en tots el àmbits musicals: directores de escoles, de bandes i orquestres, presidentes de societats musicals, compositores

Subvencions i ajudes

Xarxa-activitats

Nou vídeo de la Campanya de Escoles de Música

En este vídeo mostrem la importància que té l’ensenyament de la música en les escoles de música de la nostra Xarxa d’Escoles de Música, tant per a professionals que han sorgit de elles com per a persones que encara que no son professionals de la música, esta forma part de la seua vida gràcies a […]

Xarxa-blog

Nou vídeo de la Campanya de Escoles de Música

En este vídeo mostrem la importància que té l’ensenyament de la música en les escoles de música de la nostra Xarxa d’Escoles de Música, tant per a professionals que han sorgit de elles com per a persones que encara que no son professionals de la música, esta forma part de la seua vida gràcies a […]