Banda de Dones de la FSMCV

euterpeweb2012

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, la FSMCV va iniciar en 2015 un apassionant projecte musical en clau femenina: una banda formada exclusivament per dones músics, amb l’objectiu prioritari de reivindicar el paper de la dona en l’art, en les diferents vessants que la música ens ofereix, des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.

Més informació sobre la Banda de de Dones

La Banda de Dones de la FSMCV actuarà en les províncies d’Alacant i València en aquest mes d’agost.

Els concerts es celebraran el dissabte 25 d’agost a Sant Fulgenci i el diumenge 26 d’agost a Potries. Aquesta unitat musical està conformada per 70 dones que actuaran sota la batuta de la seua directora en 2018, Mercedes Femenía. En tots dos concerts s’interpretaran obres de compositores valencianes de principis del segle XX i contemporànies, així com de compositors actuals que fan referència a la dona.

Societats Musicals i Igualtat de Gènere

El President de la FSMCV, Pedro Rodríguez, reflexiona, amb motiu del Dia Internacional de la Dona sobre l’emergent paper de la dona en la música i la necessitat d’impulsar el seu lideratge i presència en tots el àmbits musicals: directores de escoles, de bandes i orquestres, presidentes de societats musicals, compositores