Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El brasiler Pedro Aguiar guanya el XIV Concurs Internacional de Guitarra Alhambra celebrat a València

El guitarrista Pedro Aguiar, de 27 anys, i procedent de Brasil, ha resultat guanyador del XIV Concurs Internacional de Guitarra Alhambra que s’ha celebrat a València i en el qual han participat 24 intèrprets procedents de 16 països.

El primer premi, denominat Premi Internacional de Guitarra Alhambra, consta de 14.000 euros en metàl·lic i l’enregistrament d’un CD per al segell discogràfic Naxos.

A més Pedro Aguiar, que també ha obtingut el premi especial del públic, oferirà un concert amb un caché de 1.000 euros i disposarà d’un acord exclusiu de difusió artística.

El jurat, integrat per Juan de Dios García Aguilera i Andrea González Caballero (Espanya), Alexander-Sergei Ramírez (Alemanya), Marco Tamayo (Cuba) i Andrea Vettoretti (Itàlia), ha atorgat el segon premi a Takuya Okamoto (Japó) i el tercer a José Alejandro Córdova Hernández (Mèxic), mentre que Ji Hjung Park (Corea del sud), ha quedat finalista.

El Palau de la Música de València va acollir dissabte passat l’acte de clausura i lliurament de premis, al que va seguir un concert extraordinari a càrrec de Alí Arango (guitarra clàssica), Carlos Piñana (guitarra flamenca) i Miguel Ángel Orengo (percussió).

Dels participants enguany tres han sigut espanyols: Luis Alejandro García Pérez (San Cristóbal de la Laguna, Tenerife), Joan Campos i Salvador (Montserrat, Catalunya) i Gemma Caro Torralbo (València) i la resta procedents de Colòmbia, Xile, Bòsnia Hercegovina, Polònia, Turquia, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Cuba, Japó, Corea del Sud, Brasil, Bulgària, Ucraïna i Mèxic.

Es tracta d’un concurs de prestigi internacional impulsat per Manufactures Alhambra en 1990 amb l’objectiu de promocionar a les joves promeses de la guitarra i que s’ha consolidat al llarg de les successives edicions gràcies a la importància dels seus premis, la qualitat dels concursants i la posterior promoció dels finalistes.

En aquest sentit, guitarristes que hui formen part de l’elit mundial de la guitarra clàssica han passat per ell com és el cas de Kiuhee Park (guanyadora en 2012), Ali Arango (guanyador en 2014) o Andrea González (guanyadora de 2016).

Premiados jurado organizadores. Foto Tato Baeza.

Premiats, jurat, organitzadors. Foto Tato Baeza.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías