Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

El Precertamen del 133é CIBM ja ompli de música de banda sis barris de València

Després del Concert de Gala que va tindre lloc diumenge al Palau de les Arts i que va iniciar el 133é Certamen de Bandes de Música Ciutat de València, ahir començaren els concerts del precertamen en sis diferents llocs de la ciutat, amb l’objectiu de donar a conèixer el Certamen, així com acostar la música de banda a les veïnes i veïns dels barris. Es tracta de sis concerts protagonitzats per societats musicals valencianes, del Canadà, d’Argentina i de la Xina, que es desenvolupen des d’ahir 15 de juliol fins el dimecres i que són previs al Certamen, que tindrà lloc al Palau de les Arts els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol.

Ahir va actuar la Banda Juvenil de la Unió Musical de Llíria en el llit del Túria, i l’agrupació Toronto All Stars Steel Orchestra a la plaça Eugenia Vinyes – Les Arenes. Hui dimarts a les 20.00 hores actua Macau Youth Symphonic Band al Mercat de Colón i l’Agrupació Musical de Beneixida a la plaça de la Mare de Déu, a les 22.30. Finalment, el dimecres oferix un concert la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet, a les 20.00, a la plaça de Patraix, i també la Banda Municipal de San Lorenzo Orlando Scalona d’Argentina a la plaça de Benimaclet, a les 22.30.

En la 133a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, participaran més de 2.000 músics de tres continents (Europa, Amèrica i Àsia). Una trobada musical que és l’única d’esta magnitud que té caràcter anual i en la qual participen més societats musicals, en nombre de músics, que en la resta de certàmens nacionals i internacionals. Es tracta del certamen amb més quantitat de diners per premis (43.000 €) i per participació: 5.000 (honor), 4.000 (primera), 3.500 (segona) i 3.000 (primera).

Enguany hi participaran un total de 28 societats musicals de tres continents: 24 europees, tres americanes (Colòmbia, el Canadà i l’Argentina) i una asiàtica, de la Xina. De les europees, catorze són de la Comunitat Valenciana; set, de la resta de l’estat i tres, internacionals. De les dèsset societats musicals que concursaran, hi haurà huit bandes de la Comunitat Valenciana; sis, de la resta de l’estat (d’Albacete, Madrid, Ciudad Real, la Corunya, Tenerife i Toledo) i tres, de l’estranger (Colòmbia, Bèlgica i Portugal).


Fotografia: Eva Ripoll

Compartir:

Últimas noticias

Categorías