Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Tercera edició de la “Falla de la Vella”

L’Escola de Música de la Societat Musical de “La Primitiva Setabense”, dins del seu projecte d’aproximació al medi natural, social i cultural,  de coneixement i recuperació de les tradicions locals i comarcals, té programat el III Dia de la “Falla de la Vella” aquest  dissabte 7 de març.

L’activitat en la Societat començarà a les 10h amb la “plantà” de la falla davant els locals de la Societat. A continuació alumnes, professors, pares, mares i altres familiars gaudiran d’un esmorzar “faller” organitzat i patrocinat per l’Agrupació Santa Cecília. A les 12h  està prevista una cercavila per l’Avinguda de Selgas i l’Albereda  Jaume I a càrrec de la Banda Juvenil. A les 12.30h serà la “cremà” de la falla precedida d’una “globotà”.

L’alumnat està treballant aquestos dies en la confecció de la falla. El lema escollit és “Poliedres musicals”.

El cartell anunciador del III Dia de la “Falla de la Vella”, convocat per a l’alumnat de l’Escola de Música, ha estat guanyat per Ángela Gómez Merín, de 10 anys , sent finalistes els dibuixos presentats per Laia Ibáñez Quilis i José Luis Morell Juan,

Aprofitant la celebració de la festa fallera ,la Societat ha posat a disposició d’alumnes, músics i familiars mocadors i samarretes amb la imatge del seu escut.

La falla que va plantar el 1932 la “Música Vella” és considerada l’origen de les falles actuals. Es va plantar a la Plaça la Bassa, davant els locals socials. Va ser construïda per Francisco Climent Mata, que aquell any ocupava el càrrec de President de la Societat Musical. Climent Mata era Llicenciat en Belles Arts i va estudiar també a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. En la falla destacava una gran lira i al costat d’ella quatre músics que venien del Certamen de Bandes de València, uns contents i altres amb “carabasses”. El tema escollit va ser “L’art de la música”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías