Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La Unión Musical de Villar del Arzobispo participarà en 2019 en el Congrés de la WASBE i en el Certamen Internacional de Bandes de València

La banda simfònica de la Unión Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar del Arzobispo prepara per a 2019 dos importants reptes artístics: d’una banda, participarà en el Congrés de la World Association of Symphonic Bands and Ensembles (WASBE) que es realitzarà a Bunyol i per un altre, en la secció primera del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València.

Es tracta de dos dels més importants esdeveniments bandístics a nivell internacional per als que la banda que dirigeix Luis Serrano Alarcón porta ja temps treballant per preparar totes dues actuacions que suposaran un aparador immillorable per a aquesta societat musical.

La primera cita serà el dissabte 13 de juliol en el Palau de la Música de Bunyol en el marc del Congrés de la WASBE, l’única associació internacional que aglutina músics, directors, professors, fabricadors d’instruments, compositors, bandes i empresaris de la música de tot el món. Una trobada en el qual la banda de Villar compartirà programa junt a altres agrupacions valencianes com la Banda Municipal de València, el CIM La Armónica i la Sociedad Musical La Artística de Bunyol i la banda de la FSMCV, a més de formacions de països com els Estats Units, Itàlia, Austràlia, Portugal i el Canadà.

Per a aquest concert, el director valencià ha dissenyat un programa ambiciós i d’alt nivell musical, que inclourà les obres que una setmana més tard portarà al Certamen Internacional. A més, la banda comptarà amb la participació com a convidats del director anglés Tim Reynish i del director i compositor japonés Yasuhide Ito. I realitzarà dues estrenes a Europa: l’última obra de Luis Serrano Alarcón titulada Pas de quatre i dedicada al quartet de clarinets Barcelona Clarinet Players, que intervindran com a solistes, i Morning Songs in Hiroshima, del propi Ito.

Com afirma Luis Serrano Alarcón la participació de la banda de Villar en la WASBE suposa “un reconeixement al treball ben fet d’una agrupació que sempre ha destacat en el panorama bandístic valencià i una oportunitat per a mostrar-nos davant l’elit de la música de banda de tot el món. Sens dubte és un repte tant per als músics com per a mi com director“.

Una setmana més tard, la banda de Villar actuarà en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, on va participar per última vegada en 2013. Ho farà en la Secció Primera en la qual competirà juntament amb dues agrupacions d’altíssim nivell: la Koninklijk Harmonieorkest Vooruit de Harelbeke (Bèlgica) i la Sociedad Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant. L’audició tindrà lloc el dissabte 20 de juliol en el Palau de la Música de València i l’obra obligada per a aquesta categoria és La rosa del desierto, del compositor valencià Francisco José Martínez Gallego.

Concert el 23 de febrer

Però abans d’aquestes dues importants cites musicals, la banda de Villar oferirà un concert amb el qual obrirà aquesta intensa temporada. Serà dissabte 23 de febrer a les 19:30 hores en el seu Saló de Concerts i servirà a més per a la presentació als socis i públic en general del Programa Artístic de la Unión Musical Santa Cecilia per a enguany 2019.

Del programa que s’interpretarà destaca l’estrena a Europa de l’obra completa de Victoriano València Ritmos de la tierra, una col·lecció de 10 composicions per a banda basades en igual nombre de gèneres i ritmes musicals iberoamericans, així com les Variaciones sinfónicas para bombardino y banda de James Curnow, en la qual actuarà com a solista el jove músic de Villar Aarón Martín Oviedo. El concert arrancarà amb la Conga del fuego d’Arturo Márquez.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías