Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La FSMCV exporta en FITUR l’excel·lència musical de les societats musicals com a destinació turística

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) exporta aquesta setmana en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra en IFEMA (Madrid) del 22 al 26 de gener, l’excel·lència dels músics valencians i promociona un dels projectes pioners de turisme musical i d’experiències: “Music Immersion Travel”, impulsat per FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana.

La Federació comptarà amb un espai propi dins de l’estand de Turisme Comunitat Valenciana, i en una clara aposta per la innovació, traslladarà l’experiència de les societats musicals en primera persona mitjançant una immersió a través de la realitat virtual. Amb unes ulleres d’última tecnologia, els assistents a la fira podran viure com se sent en gaudir d’una experiència nascuda en la terra de la música: la Comunitat Valenciana.

La FSMCV espera repetir l’èxit collit al desembre, quan va acudir a la fira Midwest Clinic de Chicago, una de les fires més importants d’educació musical i música de banda del món, que atrau cada any a més de 17,000 persones, on assistents procedents del Japó, Austràlia, els EUA, el Canadà o Europa van poder gaudir d’aquesta mateixa experiència de realitat virtual, amb un gran acolliment per part del públic.

Per a la presidenta de FSMCV, Daniela González “les nostres societats musicals, declarades Bé d’Interés Cultural Immaterial, són considerades dins i fora de les nostres fronteres com un moviment artístic i social únic en el món. Per això, la difusió d’aquest fenomen i la seua vinculació amb el territori, com a terra de música per excel·lència, és un eix estratègic en el qual treballem durant anys i que ara implementem amb innovació tecnològica com la realitat virtual, per a acostar cada vegada més, la nostra realitat musical a tothom”.

Music Immersion Travel: la música valenciana com a focus d’atracció turística

Aquesta acció s’emmarca dins de la col·laboració entre FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana que té com a objectiu reivindicar la música de la Comunitat Valenciana i les seues societats musicals, declarades Bé d’Interés Cultural (BIC) en 2018, com a focus d’atracció turística.

En aquesta línia, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, la FSMCV ha posat en marxa el projecte Music Immersion Travel, amb l’objectiu d’atraure a músics de tots els racons del planeta per a viure en primera persona l’experiència de viure la música en el si d’una societat musical. A través de diferents paquets turístics, els músics-turistes podran, a més d’experimentar la convivència al costat dels nostres músics, gaudir de festes pròpies del nostre patrimoni cultural com són les Falles, Moros i Cristians, o els Gaiates, entre altres.

Jove Banda i Jove Orquestra Simfònica de FSMCV: ambaixadores de l’excel·lència dels músics valencians

A més de Music Immersion Travel, la FSMCV exposa en FITUR amb l’objectiu de visibilitzar l’excel·lència dels nostres músics, considerats ambaixadors de la marca Comunitat Valenciana, tant dins de les nostres fronteres com en l’àmbit internacional. Ho farà posant en valor les seues unitats artístiques: la Jove Orquestra Simfònica i la Jove Banda Simfònica. Aquestes formacions s’han convertit per mèrits propis en unitats artístiques d’alt rendiment, que gaudeixen de la millor consideració tant nacional com internacional.

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana és una de les formacions joves més prestigioses, creada en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l’experiència bandística i amb els objectius de fomentar l’estudi i la pràctica de la música al mateix temps que proporciona als estudiants l’oportunitat de treballar sota la direcció dels millors directors d’orquestra, accedint a un repertori orquestral d’alta qualitat i dificultat.

Per part seua, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV s’ha convertit en un referent en el moviment bandístic de la Comunitat Valenciana des dels seus inicis l’any 2001. Està composta per més de 110 músics de 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els conservatoris de grau mitjà i superior, procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana. A més, els músics pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana, com a mostra també de la vertebració territorial que es materialitza a través de les societats musicals i de la seua Federació.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías