Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La SGAE i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana signen un conveni de col·laboració

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han subscrit un conveni amb la voluntat d’establir el més idoni marc de col·laboració i treball entre ambdues entitats. Aquest document permetrà normalitzar l’ús de les obres del repertori gestionat per la SGAE per part de les societats que integren la FSMCV, així com canalitzar la col·laboració entre ambdues en tots aquells actes de promoció cultural que puguen organitzar conjuntament. L’acord ha sigut rubricat per Álvaro Oltra, en qualitat de director de la SGAE de la Comunitat Valenciana, i Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

La signatura d’aquest conveni avala la relació d’enteniment, cordialitat i voluntat de diàleg que defineix a ambdues entitats, i molt especialment apel·la al desig comú de protegir i respectar les creacions dels autors, quan suposen una baula fonamental en la cadena de l’expressió musical i el patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, l’ànima de les nostres festes.

“Des de la SGAE no podem més que subratllar la nostra satisfacció per la signatura d’aquest conveni, que ve a expressar un sentiment comú a favor del dret d’autor i, alhora, una obstinació comuna per tendir ponts i sumar esforços per a desenvolupar iniciatives de caràcter cultural que revertisquen en tota la nostra societat”, assenyala Álvaro Oltra. “La FSMCV és, sense cap dubte, la més important plataforma espanyola dedicada a la formació dels nostres futurs compositors i intèrprets, i per açò no volem deixar passar l’oportunitat de caminar al seu costat i treballar junts per la música i la cultura de la nostra Comunitat”, conclou.

“Estem molt satisfets de l’acord signat per haver pogut aconseguir que ambdues institucions comprenguérem els nostres objectius i activitats de manera completa. L’acord redundarà a més en benefici de les nostres escoles que no oblidem que són el primer lloc on es formen els futurs compositors. Tot açò a més ha sigut aconseguit en un clima de col·laboració mútua excel·lent i que donarà fruits com la realització d’activitats de col·laboració de calat entre ambdues entitats”, ha declarat Pedro Rodríguez.

Foto 2 SGAE FSMCV

Álvaro Oltra, director SGAE Comunitat Valenciana, i Pedro Rodríguez, president FSMCV.

Objecte del conveni

El present conveni regula la concessió de les llicències precises per a l’ús del repertori d’obres musicals i dramàtiques gestionat per la SGAE en els actes organitzats per la FSMCV i les associacions que ho integren. D’altra banda, aquesta col·laboració s’estén també al desenvolupament d’activitats de promoció i divulgació del patrimoni cultural valencià entre ambdues entitats.

Què és la SGAE?

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) és una entitat privada dedicada a la defensa i gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual dels seus 120.000 socis. La seua principal missió és la protecció i repartiment de la remuneració dels socis per la utilització de les seues obres (reproducció, distribució, comunicació pública, transformació i còpia privada) i la gestió de llicències entre els clients per al seu ús. La SGAE, creada en 1899, administra un repertori superior als deu milions d’obres musicals, dramàtiques, coreogràfiques i audiovisuals, i, amb el seu treball, contribueix a la protecció del riquíssim patrimoni cultural que suposa aquest repertori.

Més informació a http://www.sgae.es/

Què és la FSMCV?

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és una entitat sense ànim de lucre que agrupa a 547 societats musicals i les seues respectives escoles de música, amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Va nàixer en 1968 amb l’objectiu de conjuminar esforços per promoure, difondre i dignificar l’afició, ensenyament i pràctica de la música, potenciar l’associacionisme i proporcionar a la societat civil un mitjà de desenvolupament i articulació cultural. Els destinataris de les seues activitats són les associacions que la componen i, per extensió, els músics i el públic en general. Al llarg dels seus quasi 50 anys de vida, la FSMCV ha rebut nombrosos premis i distincions per la seua labor cultural i social.

Més informació a https://fsmcv.org/es/

Compartir:

Últimas noticias

Categorías