Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Oberta la convocatòria del XXIX Premi Joves Compositors 2018 Fundació SGAE-CNDM

La Fundació SGAE i el Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM) han obert la convocatòria de la XXIX edició del Premi Joves Compositors 2018 Fundació SGAE-CNDM. Consolidats ja entre els professionals de la música, aquestos guardons tenen l’objectiu d’estimular la creació en el camp de la música clàssica contemporània entre els joves compositors i contribuir al desenvolupament social mitjançant el coneixement de nous llenguatges, tendències i maneres d’expressió musicals.

Podran concórrer tots els compositors en qualsevol país del món amb obres de qualsevol llenguatge o tendència estètica dins de la música contemporània, sempre que siguen menors de 35 anys al tancament de la convocatòria i socis/as de la SGAE. Aquells autors amb obres distingides amb el primer premi en les edicions convocades a partir de 2015 no podran participar.

Les obres hauran de ser necessàriament inèdites, amb una durada entre set i dotze minuts, i ajustar-se a una plantilla instrumental conformada per un mínim de cinc intèrprets i un màxim de nou.

El 6 de setembre: tancament de termini

La recepció dels treballs a concurs s’estendrà fins al dijous 6 de setembre de 2018. Per a presentar les obres, hauran de lliurar-se 3 còpies de la partitura general acompanyades d’un sobre tancat que contindrà les dades de contacte de l’autor.

Un jurat, compost per destacats experts en música, seleccionarà les quatre obres finalistes que optaran a guardons valorats en 11.700 euros, repartits com segueix: Primer Premi “Xavier Montsalvatge” (6.000 euros i diploma), Segon Premi “Carmelo Alonso Bernaola” (3.000 euros i diploma), Tercer Premi “Francisco Guerrero Marín” (1.500 euros i diploma) i Menció Honorífica “Juan Crisóstomo Arriaga” (1.200 euros i diploma). A més, per a contribuir a la posterior promoció i difusió de les obres guanyadores, la Fundació SGAE editarà un disc promocional amb la gravació en directe de les interpretacions al concert final.

Un nou premi especial: Compositor Resident de la Xarxa de Músiques

A aquests quatre guardons se suma el nou “Premi Especial JM Espanya”, que atorgarà Joventuts Musicals d’Espanya. D’aquesta manera, el guanyador del Primer Premi d’aquesta edició es convertirà en Compositor Resident de la Xarxa de Músiques de JM Espanya durant la temporada 2019-2020. JM Espanya li encarregarà tres obres de música de cambra i atorgarà 1.000 euros per cada peça. El compositor escollirà tres joves solistes o grups dels seleccionats a la Xarxa de Músiques que les estrenaran i interpretaran en tots els recitals que donen en aquest circuit que organitza més de 200 concerts a l’any.

Els guanyadors, al novembre

El 26 de novembre de 2018, dins de la temporada de concerts SERIES 20/21 del CNDM, se celebrarà en l’Auditori 400 del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia el concert amb les quatre obres finalistes i es donaran a conèixer els guardons atorgats. En la passada edició de 2017, el compositor Daniel Apodaka (Vitòria, 1990) va obtenir el Primer Premi amb la seua obra Riflessi sul Ghiaccio; Pablo Mores (Oviedo, 1983) va aconseguir el segon per Un jardí que s’allunya. El tercer guardó va recaure en Inés Badalo (Badajoz, 1989) per Estelas translúcidas, sent la menció honorífica per a Alonso Monreal (Ciudad Real, 1985) per Greenlight.

Sobre el Premi

El premi, que va ser creat en 1987 per la SGAE amb una freqüència anual, s’ha convertit en un dels més importants certàmens del seu tipus, pel seu nivell d’organització i la seua rigurosidad, pel prestigi dels intèrprets i dels jurats participants.

A través de les seues vint-i-vuit edicions, el Premi ha servit d’aparador promocional en els inicis professionals d’alguns dels autors contemporanis que actualment gaudeixen d’un major reconeixement i les seues obres són ara habituals als circuits internacionals dedicats a la música actual.

Més informació

Els interessats podran ampliar la informació consultant les web www.fundacionsgae.org i www.cndm.mcu.es, o dirigint-se als correus electrònics de la Fundació SGAE informacion@fundacionsgae.org

Documentació

Descarrega les bases del concurs. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías