La FSMCV posa en marxa la 21a edició de la campanya “Activitats Comarcals” per fomentar la música de banda en totes les comarques de la Comunitat

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha posat en marxa la 21a edició de la seua campanya d'»Activitats Comarcals», considerada com una de les accions amb més arrelament després de més de dues dècades en marxa, tant per l’alt nivell d’involucració que genera entre les societats musicals com per ser la que major participació ciutadana promou.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, posada en marxa en 1998 i que ja s’ha consolidat com a punt de trobada de les societats musicals comarcals, és fomentar la participació, incrementar el nivell formatiu de les estructures de gestió, la convivència i la interrelació entre les societats musicals d’una mateixa comarca.

Aquesta campanya, que ja ha començat, es desenvoluparà fins a setembre de 2019 i en ella està prevista la participació de 538 societats musicals, més de 12.400 músics i 8.200 alumnes de les escoles de música.

Amb aquesta campanya anual que celebrem des de fa ja més de 20 anys, des de la FSMCV pretenem que les 30 comarques en les quals està estructurada la Federació s’involucren en l’organització d’activitats amb l’objectiu de dinamitzar i cohesionar el col·lectiu de les societats musicals, a més de compartir els seus valors amb la societat”, explica Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

El programa de 2019 compta amb la participació de 538 societats musicals federades que han organitzat activitats com a concerts, trobades de bandes, jornades formatives o festivals, a través dels seus diferents grups artístics (bandes simfòniques, bandes juvenils, escoles de música, orquestres, etc.).

Arroz La Fallera col·labora amb la 21a edició de les activitats comarcals de la FSMCV

Una de les novetats d’enguany és que Arroz La Fallera col·laborarà amb la “Campanya d’Activitats Comarcals” de la FSMCV oferint paelles gegants en algunes de les activitats programades per diverses de les societats musicals.

Sota el títol “La Fallera, música en el teu plat”, aquesta empresa valenciana d’alimentació durà a terme aquesta acció de patrocini cultural que uneix la cultura musical a la gastronomia valenciana. D’aquesta forma, tant el públic assistent com els músics participants en aquestes activitats degustaran, com a fermall d’or, una paella gegant com a símbol de dos de les grans tradicions valencianes amb més arrelament i projecció com són la gastronomia i la música.

El primer esdeveniment es va celebrar divendres passat 26 d’abril a La Vall d’Uixó i el pròxim tindrà lloc aquest diumenge 5 de maig en el municipi de Beneixida. A més, altres activitats comarcals que comptaran amb la col·laboració de la Fallera són les que es realitzaran l’11 de maig a Pego; el 18 de maig a Casinos, Domenyo i Alginet; el 25 de maig a L’Orxa; l’1 de juny a Sella; el 29 de juny a Picassent; el 30 de juny a Segorbe; el 14 de setembre a València; el 15 de setembre a Daimús; i el 29 de setembre a Moixent.

paellas bandas sin cubiertos DEF VAL