Premis EUTERPE

La FEDERACIÓ DE SOCIETATS MUSICALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (FSMCV) convoca anualment els PREMIS EUTERPE amb la finalitat d’homenatjar a la música valenciana i d’establir una millor i més fluïda comunicació amb les diferents entitats polítiques, socials i econòmiques, i amb el públic, en general.

Guanyadors Premis Euterpe 2017. D’esquerra a dreta: Manolo Civera, en representació de l’Ajuntament de Lliria, Eduardo Aracil Monllor (Societat Unió Musical i Artistica de Sax), Pedro Rodríguez, President de la FSMCV,  Soraya Sanchis Mogino, Presidenta de la Unió Musical de Muro, Premi Euterpe a la participació federal,  Ramón Hernández Yago (Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent) i Juan Vicente Mateu Alemany, exsecretari general de la FSMCV.


A través del lliurament d’aquests guardons, la FSMCV pretén mantenir la seua posició de lideratge entre el col·lectiu de societats musicals, incloent així mateix a músics, compositors, directors, institucions i mitjans de comunicació valencians vinculats amb la música i la cultura. En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, la FSMCV va iniciar en 2015 un apassionant projecte musical en clau femenina: una banda formada exclusivament per dones músics, amb l’objectiu prioritari de reivindicar el paper de la dona en l’art, en les diferents vessants que la música ens ofereix, des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.

La FSMCV pretén mantenir un esforç col·lectiu que siga mereixedor d’un reconeixement cada vegada major no solament dels candidats i els premiats, sinó de tots aquells que aposten decididament per mantenir, impulsar i desenvolupar la cultura musical valenciana

Premis Euterpe 2017

Convocada la 18a edició dels Premis EUTERPE

Amb les categories a la participació federal, a la dedicació a la seua Societat Musical i a la institució o empresa pública o privada, el termini de presentació acaba el 23 d’octubre.

Premis Euterpe 2016

Compte enrere per a la celebració de la 48a Assemblea General de la FSMCV

Representants de les 547 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana estaran presents, el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre, per a ser partícips de nous projectes, l’aprovació dels pressupostos generals per a 2017 i objectius de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

José Ignacio Goirigolzarri, Premi Extraordinari 2016

El president de Bankia ha sigut guardonat amb el Premi Euterpe Extraordinari 2016 per el suport a la música valenciana concretat en accions com la cessió d’una futura seu de la FSMCV i Casa de la Música o les beques Bankia.