Premis EUTERPE

La FEDERACIÓ DE SOCIETATS MUSICALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA (FSMCV) convoca anualment els PREMIS EUTERPE amb la finalitat d’homenatjar a la música valenciana i d’establir una millor i més fluïda comunicació amb les diferents entitats polítiques, socials i econòmiques, i amb el públic, en general.

Guanyadors Premis Euterpe 2017 durante la lliurada dels Premis Euterpe al Palau de la Generalitat de mans del President de la GVA.
D’esquerra a dreta: Eduardo Aracil Monllor (Societat Unió Musical i Artistica de Sax), Ramón Hernández Yago (Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent), Manolo Civera, en representació de l’Ajuntament de Lliria, el Molt Honorable President de la Generalitat, Ximo Puig, Soraya Sanchis Mogino, Presidenta de la Unió Musical de Muro, Pedro Rodríguez, President de la FSMCV,  i Juan Vicente Mateu Alemany, exsecretari general de la FSMCV.


A través del lliurament d’aquests guardons, la FSMCV pretén mantenir la seua posició de lideratge entre el col·lectiu de societats musicals, incloent així mateix a músics, compositors, directors, institucions i mitjans de comunicació valencians vinculats amb la música i la cultura. En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, la FSMCV va iniciar en 2015 un apassionant projecte musical en clau femenina: una banda formada exclusivament per dones músics, amb l’objectiu prioritari de reivindicar el paper de la dona en l’art, en les diferents vessants que la música ens ofereix, des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.

La FSMCV pretén mantenir un esforç col·lectiu que siga mereixedor d’un reconeixement cada vegada major no solament dels candidats i els premiats, sinó de tots aquells que aposten decididament per mantenir, impulsar i desenvolupar la cultura musical valenciana

Premis Euterpe 2018

Pedro Rodríguez reelegit president de la FSMCV

En aquesta trobada es van proclamar els Premis Euterpe 2018. El president de la Generalitat, Ximo Puig i el Palau de la Música de València, rebran els Premis Extraordinaris de la Junta Directiva.

Premis Euterpe 2017

El President de la Generalitat ha lliurat els Premis Euterpe de la FSMCV

Els guardonats per aquests premis, que concedeix anualment la FSMCV per a homenatjar a la música valenciana i reconèixer a aquells que impulsen la nostra cultura musical, han sigut la Unió Musical de Muro, Eduardo Aracil Monllor (Societat Unió Musical i Artística de Sax) ex aequo amb Ramón Hernández Yago (Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent), l’Ajuntament de Llíria i Juan Vicente Mateu Alemany

Convocada la 18a edició dels Premis EUTERPE

Amb les categories a la participació federal, a la dedicació a la seua Societat Musical i a la institució o empresa pública o privada, el termini de presentació acaba el 23 d’octubre.

Premis Euterpe 2016

Compte enrere per a la celebració de la 48a Assemblea General de la FSMCV

Representants de les 547 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana estaran presents, el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre, per a ser partícips de nous projectes, l’aprovació dels pressupostos generals per a 2017 i objectius de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

José Ignacio Goirigolzarri, Premi Extraordinari 2016

El president de Bankia ha sigut guardonat amb el Premi Euterpe Extraordinari 2016 per el suport a la música valenciana concretat en accions com la cessió d’una futura seu de la FSMCV i Casa de la Música o les beques Bankia.

Altres edicions