Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

La FSMCV commemora el seu 50é aniversari en el millor moment de la seua història

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat hui el 50é aniversari de la seua fundació a l’Ateneu Mercantil de València, el mateix lloc on va ser creada el 31 de març de 1968.

En aquest acte, s’ha retut homenatge als seus fundadors, a tots els seus presidents i a tots els membres de l’estructura federal des de 1968 fins a 2018, gràcies als quals ha sigut possible el seu desenvolupament i que s’haja convertit en el que actualment és: l’entitat integradora de les Societats Musicals de les tres províncies i un dels principals agents culturals de la Comunitat Valenciana.

Durant la jornada s’ha fet lliurament de la insígnia d’or i brillants de la FSMCV als anteriors presidents de la Federació Vicente Escrig, Santiago Algado, José F. Almeria i Ángel Asunción, que actualment és president d’honor de la FSMCV. Aquestos, a més, han sigut reconeguts dins de l’estructura federal juntament amb els familiars dels tres presidents que ja van faltar Antonio Andrés, Vicente Ruiz i Enrique Carpi.

La celebració de les noces d’or de la FSMCV és un acte per a agrair i reconèixer el treball de totes les persones que han participat i ha generat el que hui és la FSMCV. Les Societats Musicals, com han reconegut les institucions públiques, és la primera senya d’identitat i un potent factor vertebrador del poble valencià”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

A més d’açò, ha afegit que les Societats Musicals, gràcies al treball desenvolupat durant aquestos 50 anys, estan vivint el millor moment de la seua història i els fruits seran arreplegats molt ràpid, ja que en 2018 la tradició musical popular de la Comunitat Valenciana, materialitzada a través d’elles, serà reconeguda com Bé d’Interès Cultural Immaterial.

AO 1552

Des de la FSMCV també s’ha agraït a les institucions públiques el seu recolçament en el seu recorregut, que queda manifestat a través d’atorgar el major finançament fins al moment, amb 14,6 milions d’euros arreplegats en els pressupostos de 2018 de la Generalitat Valenciana, així com la presència institucional en els actes més rellevants de l’entitat, com per exemple, el lliurament dels Premis Euterpe per part del President de la Generalitat, Ximo Puig, o la recepció de Les Corts a tota l’estructura federal el passat mes de febrer.

Necessitat de reformar la Llei Valenciana de la Música

Des de la FSMCV s’ha assegurat que encara queda camí per recórrer per salvaguardar la continuïtat i el creixement de les Societats Musicals i de les seues escoles de música que són el motor impulsor de la continuïtat de la música popular a la Comunitat Valenciana i açò passa per la renovació de la Llei Valenciana de la Música, que succeïsca a la creada en 1998.

Mirant cap al futur de les Societats Musicals a les quals representem, és necessari avançar i consolidar el sector. En aquest sentit, urgeix la creació d’una nova Llei Valenciana de la Música que arreplegue les necessitats reals que hui té el col·lectiu”, ha afirmat Rodríguez.

El president de la FSMCV ha destacat que les possibilitats dels músics valencians encara són reduïdes i el talent que s’ha generat des del col·lectiu està sent, en bona part, desaprofitat.

Falten estructures, oportunitats i sector musical. El nostre immens nombre de músics necessita més. I la labor de la FSMCV ha de seguir sent la de reivindicar per al sector major atenció pública, no solament més inversió. Per açò, commemorar aquest 50é aniversari és molt important per a donar a conèixer internacionalment què som i què fem i, per descomptat, fer que la Comunitat Valenciana siga referència en el món per la seua música i els seus músics”, ha assegurat Pedro Rodríguez.

Annex: 31 de març de 1968, fundació de la FSMCV

La FSMCV va ser fundada el 31 de març de 1968 per 22 Societats Musicals en el Saló Sorolla de l’Ateneu Mercantil de València. Eixe dia es van aprovar els Estatuts Socials i es va nomenar una Junta amb caràcter de Comissió gestora que es va convertir en la primera Junta Directiva de la Federació.

Aquesta va estar composta per:

– President: Antonio Andrés Juan (“L’Amistat” de Quart de Poblet)
– Vicepresident: Francisco Cotanda Torres (“La Primitiva” de Llíria)
– Secretari: Enrique Portolés Llopis (“Unió Musical” de Llíria)
– Vocals: Ángel Asunción Rubio (“L’Amistat” de Quart de Poblet), Vicente Ruiz Monrabal (“A.M. Santa Cecilia” de Sedaví), Vicente Domínguez Costa (“CIM” de Benimaclet), Juan Rivas Bolinches (“San Fco. de Borja” de Gandia), Enrique Borrás Renart (“Santa Cecilia” de Cullera), Melchor Peropadre Fournies (“Primitiva Setabense” de Xàtiva), José Sales Carratalá (“CAM” de Moncada), Vicente García Moreno (“Lira Saguntina” de Sagunt), Jesús Manzano Peña (“L’Harmònica” de Bunyol), Juan Munt Moliner (“Schola Cantorum” de la Vall d’Uixó) i el catedràtic d’harmonia José Mª Cervera Lloret com a portaveu del Conservatori Superior de Música de València.

Actualment, la FSMCV és una associació que agrupa a 549 Societats Musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías