Entre el dissabte 1 i el dimecres 5 d’abril s’ha desenvolupat a València la segona activitat de mobilitat de alumnes i professors d’Itàlia, Portugal i Romania del projecte “Tecnologia per a l’aprenentatge i la creativitat: teixint xarxes europees mitjançant la creació musical col·laborativa”, en què participa la FSMCV junt a l’IES Arabista Ribera de Carcaixent i el CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser, que és qui coordina.
Han sigut uns dies d’activitat conjunta en què no han faltat els tallers de treball amb Soundcool, i un concert en l’Escola de Música de la Societat Musical de Canet d’En Berenguer, que és un dels centres pilot del projecte Soundcool en la xarxa de centres educatius de la FSMCV. Tampoc van faltar les visites culturals guiades a la ciutat de València i a Sagunt.
El diumenge 2 fou el dia reservat a la recepció oficial en l’Ajuntament d’Alcàsser, un dia de festa per la coincidència amb una falla, mascletà i crema que no es van perdre els socis europeus. De vesprada es van veure els vídeos de l’estrena de l’òpera “La mare dels peixos” en el Palau de les Arts el passat desembre, i de la versió del mateix espectacle en rumà del primer moviment que va realitzar l’Institut d’Arts de Baia Mare, soci del projecte. A aquest taller va assistir Jorge Sastre, autor de la partitura i diversos cantants professionals que van participar en l’estrena.
El dimarts fou l’acomiadament al centre educatiu d’Alcàsser i en la mateixa van tindre ocasió de degustar una paella valenciana i de contemplar les danses del Corpus i altres danses populars realitzades pel mateix alumnat del centre educatiu.
D’aquest projecte només resta ja la visita a Portugal, a on s’avaluarà tot el treball realitzat estos dos anys. Com sempre, ha valgut l’esforç i hem après molt en aquesta experiència educativa.