Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Llíria presenta el seu primer Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra

[:vl]L’Ajuntament de Llíria ha presentat hui oficialment el I Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Llíria City of Music”, que se celebrarà del 12 al 17 de juliol en la localitat. El certamen, organitzat per la Regidoria de Música i per l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra (AESDO), compta també amb la col·laboració de l’Associació ‘Músics Sense Fronteres’ com partner solidari de l’esdeveniment.

L’acte de presentació s’ha celebrat en el Palau de les Arts Reina Sofia de València, i ha comptat amb la presència de l’alcalde del municipi, Manolo Civera, l’edil de Música, Pedro Vicente, i el director artístic d’esta primera edició, Cristóbal Soler.

L’objectiu d’este concurs és oferir visibilitat i promoció a les joves batutes menors de 35 anys, a més de continuar projectant internacionalment la imatge de Llíria com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO. El termini d’inscripció s’ha obert hui i es mantindrà fins al pròxim 10 de maig.

Es repartiran fins a un total de cinc premis entre les directors i directores participants: un primer premi dotat amb 5.000 euros atorgat per l’Ajuntament de Llíria; un segon de 1.500 euros i un tercer de 1.000 euros entregats per l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra que també concedirà el Premi Especial AESDO (1.000 euros); i finalment s’atorgarà un per votació popular. A més, la persona guardonada amb el primer premi serà convidada a dirigir les orquestres col·laboradores del concurs.

L’alcalde Manolo Civera ha recordat que “com a Ciutat Creativa de la Música, tenim una gran responsabilitat, i amb un concurs d’estes característiques el que fem és fer un pas més en el reconeixement de les persones que es dediquen a la música, però especialment del paper de lideratge que exerceixen els directors, que tanta incidència tenen en l’estat d’ànim dels músics”.

 

Jurat de prestigi

El jurat del concurs estarà format per batutes amb una prestigiosa trajectòria internacional, com el president d’aquest, Manuel Galduf (director de l’Orquestra de València entre 1983 i 1997)), John Carewe (director d’Orquestra en la Royal Academy Londres), Virginia Martínez (directora de l’Orquesta de Murcia), Francisco Coll (compositor), Carlos Razuelo (professor de les universitats de Florida i Louisiana), José María Moreno (director de l’Orquesta de Málaga) i Andrés Salado (director de l’Orquesta Extremadura).

 

Col·laboració de les millors orquestres

Entre les orquestres que ja han confirmat la seua col·laboració en el I Concurs Internacional Llíria City of Music es troben: Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de Radio Televisión Española, Orquesta de Valencia, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquesta Filarmónica de Málaga, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia, Oviedo Filarmonía, Orquesta de Extremadura i Real Orquesta Sinfónica de Sevilla.

Dins del Premi Especial AESDO col·laboren la Jove Orquesta Sinfónica de la FSMCV, Harmonie Ensemble, Orquestra ESMAR, Orquesta Joven de Extremadura i Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia.

En este sentit, l’edil de Música, Pedro Vicente, ha assenyalat que este certamen “pot representar una important plataforma per a molts joves talents del món de la direcció orquestral, perquè el que fa únic este concurs és que les persones guanyadores tindran l’oportunitat de dirigir alguna de les orquestres més importants del nostre país”.

Per part seua, el director del certamen, Cristóbal Soler, ha destacat que “tenim unes expectatives artístiques molt altes sobre aquest concurs, ja que la idea és que Llíria, que té eixa capacitat com a Ciutat Creativa de la Música, ajude amb este esdeveniment a joves directors de prestigi a adquirir també projecció internacional”.

 

Fases i repertori

El concurs constarà de quatre fases. Les 25 persones candidates seleccionades en la primera fase hauran de dirigir al ‘Ensemble Llíria City of Music’. Segons vagen superant proves, hauran de dirigir una obra per a orquestra de corda, una obra acompanyant a un solista, una obra contemporània i repertori simfònic. La fase final, prevista per als dies 16 i 17 de juliol, constarà d’un assaig i d’un concert qualificats individualment.

En el repertori s’inclouen obres de Stravinski, Tchaikovsky, Mozart i Beethoven. Com a gran al·licient, el Concurs encarregarà una obra d’estrena: Cantos, de Francisco Coll, per a orquestra de cordes.

El concurs es podrà seguir via streaming des de tot el planeta en les seues fases finals, i comptarà amb la major presència de públic que permeta la normativa sanitària en eixe moment.

Importants Ciutats Creatives de la Xarxa UNESCO, amb àmplia i prestigiosa trajectòria orquestral, com Metz, Bolonya, Liverpool i Hannover, difondran el concurs a través de les seues xarxes socials a França, Itàlia, Anglaterra i Alemanya.

Les bases i el formulari d’inscripció de l’I Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra “Llíria City of Music” estan ja disponibles en les pàgines web: www.lliriacityofmusic.es i www.aesdo.com.[:es]El Ayuntamiento de Llíria ha presentado hoy oficialmente el I Concurso Internacional de Dirección de Orquesta “Llíria City of Music”, que se celebrará del 12 al 17 de julio en la localidad. El certamen, organizado por la Concejalía de Música y por la Asociación Española de Directores de Orquesta (AESDO), cuenta también con la colaboración de la Asociación ‘Músicos Sin Fronteras’ como partner solidario del evento.

El acto de presentación se ha celebrado en el Palau de les Arts Reina Sofía de València, y ha contado con la presencia del alcalde del municipio, Manolo Civera, el edil de Música, Pedro Vicente, y el director artístico de esta primera edición, Cristóbal Soler.

El objetivo de este concurso es ofrecer visibilidad y promoción a las jóvenes batutas menores de 35 años, además de seguir proyectando internacionalmente la imagen de Llíria como Ciudad Creativa de la Música por la UNESCO. El plazo de inscripción se ha abierto hoy y se mantendrá hasta el próximo 10 de mayo.

Se repartirán hasta un total de cinco premios entre las directores y directoras participantes: un primer premio dotado con 5.000 euros otorgado por el Ayuntamiento de Llíria; un segundo de 1.500 euros y un tercero de 1.000 euros entregados por la Asociación Española de Directores de Orquesta que también concederá el Premio Especial AESDO (1.000 euros); y por último se otorgará uno por votación popular. Además, la persona galardonada con el primer premio será invitada a dirigir las orquestas colaboradoras del concurso.

El alcalde Manolo Civera ha recordado que “como Ciudad Creativa de la Música, tenemos una gran responsabilidad, y con un concurso de estas características lo que hacemos es dar un paso más en el reconocimiento de las personas que se dedican a la música, pero en especial del papel de liderazgo que ejercen los directores, que tanta incidencia tienen en el estado de ánimo de los músicos”.

 

Jurado de prestigio

El jurado del concurso estará formado por batutas con una reputada trayectoria internacional, como el presidente del mismo, Manuel Galduf (director de la Orquesta de València entre 1983 y 1997)), John Carewe (director de Orquesta en la Royal Academy Londres), Virginia Martínez (directora de la Orquesta de Murcia), Francisco Coll (compositor), Carlos Razuelo (profesor de las universidades de Florida y Luisiana), José María Moreno (director de la Orquesta de Málaga) y Andrés Salado (director de la Orquesta Extremadura).

 

Colaboración de las mejores orquestas

Entre las orquestas que ya han confirmado su colaboración en el I Concurso Internacional Llíria City of Music se encuentran: Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de Radio Televisión Española, Orquesta de Valencia, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquesta Filarmónica de Málaga, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia, Oviedo Filarmonía, Orquesta de Extremadura y Real Orquesta Sinfónica de Sevilla.

Dentro del Premio Especial AESDO colaboran la Joven Orquesta Sinfónica de la FSMCV, Harmonie Ensemble, Orquesta ESMAR, Orquesta Joven de Extremadura y Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia.

En este sentido, el edil de Música, Pedro Vicente, ha señalado que este certamen “puede representar una importante plataforma para muchos jóvenes talentos del mundo de la dirección orquestal, porque lo que hace único este concurso es que las personas ganadoras tendrán la oportunidad de dirigir alguna de las orquestas más importantes de nuestro país”.

Por su parte, el director del certamen, Cristóbal Soler, ha destacado que “tenemos unas expectativas artísticas muy altas sobre este concurso, ya que la idea es que Llíria, que tiene esa capacidad como Ciudad Creativa de la Música, ayude con este evento a jóvenes directores de prestigio a adquirir también proyección internacional”.

 

Fases y repertorio

El concurso constará de cuatro fases. Las 25 personas candidatas seleccionadas en la primera fase deberán dirigir al ‘Ensemble Llíria City of Music’. Según vayan superando pruebas, tendrán que dirigir una obra para orquesta de cuerda, una obra acompañando a un solista, una obra contemporánea y repertorio sinfónico. La fase final, prevista para los días 16 y 17 de julio, constará de un ensayo y de un concierto calificados individualmente.

En el repertorio se incluyen obras de Stravinsky, Tchaikovsky, Mozart y Beethoven. Como gran aliciente, el Concurso encargará una obra de estreno: Cantos, de Francisco Coll, para orquesta de cuerdas.

El concurso se podrá seguir vía streaming desde todo el planeta en sus fases finales, y contará con la mayor presencia de público que permita la normativa sanitaria en ese momento.

Importantes Ciudades Creativas de la Red UNESCO, con amplia y prestigiosa trayectoria orquestal, como Metz, Bolonia, Liverpool y Hannover, difundirán el concurso a través de sus redes sociales en Francia, Italia, Inglaterra y Alemania.

Las bases y el formulario de inscripción del I Concurso Internacional de Dirección de Orquesta “Llíria City of Music” están ya disponibles en las páginas web:  www.lliriacityofmusic.es y  www.aesdo.com.[:]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías