Buscar
Cerrar este cuadro de búsqueda.

Culturarts, Bankia y la FSMCV presenten al jurat i les orquestres que participaran al I Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

València, 13 de desembre del 2016

Finalitzat el termini per inscriure’s com a participant a la primera edició del Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, els seus organitzadors han donat a conéixer hui la composició del jurat del Concurs i a les orquestres participants.

El Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana està organitzat per la Direcció adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana en col·laboració amb la FSMCV i el patrocini de Bankia.

El comité organitzador format per dos membres de cadascuna de les entitats participants ha triat com a president del jurat a Manuel Galduf, des de 1999 director titular de la JOGV, qui des de 1983 fins a 1997 fou director titular de l’Orquestra de València. Ha sigut catedràtic de direcció d’orquestra al Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i és acadèmic de la Real Academia de Belles Arts de San Fernando de Madrid i de la Real Acadèmia de Belles Arts de San Carlos de València.

La resta del jurat està compost per Claudia Montero, compositora argentina resident a València des de fa quinze anys, professora del Conservatori Salvador Seguí de Castelló i guanyadora enguany del Grammy Latino a la millor composició clàssica Contemporània per la seua obra “Cuarteto para Buenos Aires”, premi que ja va rebre també en 2014; i per Jordi Bernàcer, director resident de l’Òpera de San Francisco des de 2015, anteriorment havia dirigit a teatres com el Palau de les Arts, el Teatro Real de Madrid, San Carlo de Nàpoles, Massimo Bellini de Catania, Mariinski de San Petersburgo, Ópera de Budapest i Ópera de Los Ángeles. La seua activitat com a assistent de Lorin Maazel porta a aquest a nomenar-lo Director Associat del Castleton Festival de Virginia en 2007, en el que fou el seu debut americà.

Respecte a les orquestres participants per a la secció Martín i Soler, per a orquestres d’entre 51 i 110 músics, s’han inscrit dos orquestres: la Orquestra de Corda de la Societat Musical d’Alboraia, i la Orquestra Simfònica Santa Cecília de Cullera, ambdós seleccionades per al concurs.

A la categoria Salvador Giner per a orquestres d’entre 30 i 50 músics, s’han inscrit 9 orquestres, sent les quatre seleccionades pel jurat les següents: Jove Orquestra de la Primitiva Setabense, Orquestra Simfònica Juvenil de l’Ateneu Musical de Cullera, Orquesta José Perpiñán de la Sociedad Musical de Segorbe y Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol.

Les orquestres seleccionades hauran d’acudir demà dimecres 14 de desembre a les 17:00 al Saló d’Actes de l’Institut Valencià de Cultura de la Plaça Viriato per a realitzar el sorteig que determinarà l’ordre d’actuació.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías