Search
Close this search box.

Premis Euterpe Ángel Asunción

Els Premis Euterpe Ángel Asunción han aconseguit la seua edició número vint-i-quatre homenatjant les persones i entitats que millor representen els valors de les societats musicals valencianes. En el marc de la 55a Assemblea General de la FSMCV celebrada el passat 4 de novembre, s’han proclamat els guardonats de la XXIV edició d’estos premis, que des de 2023 incorporen el nom del President d’Honor i membre fundador de la FSMCV, Ángel Asunción, com a homenatge pòstum.

En 2023, el Premi Euterpe Ángel Asunción a l’inclusió social ha sigut per al Ateneo Musical y de Enseñanza “Banda Primitiva” de Llíria pel seu treball i exemple en este camp, amb un projecte de referència posat en marxa per la seua escola de música que permet proporcionar i facilitar una educació musical inclusiva als seus alumnes amb discapacitats auditives, visuals i motores. 

El Premi a la institució o empresa pública o privada ha sigut per a l’ Ajuntament d’Alginet pel seu acreditat suport al món de les societats musicals en general, i en particular per la potenciació de la música i la cultura d’Alginet a través de la Societat Artística Musical d’Alginet. 

Els Premis Euterpe Ángel Asunción reconeixen també la dedicació en les societats musicals durant tota una vida. Tres veterans músics han rebut enguany esta especial tribut: José Gimeno Gil, pels seus 80 anys vinculat com a intèrpret en la Societat Musical Centre Eslava d’Albuixech i gran defensor de la música de banda; Manuel Sanchís Jordà, pels 68 anys com a música actiu i part de la Junta Directiva en l’Unió Musical de Muro; i Bartolomé Catalá Salines, pels seus 65 anys de dedicació incansable a la banda del Centre Artístic Musical de Xàbia.

DSC02614

La FSMCV també reconeix a les societats musicals que més activitat desenvolupen al llarg de l’any. Este 2023, el Premi Euterpe a la participació federal ha recaigut en la Agrupación Artística Musical de Dénia.

A més, la Federació ha concedit tres Premis Extraordinaris Ángel Asunción. En primer lloc, a la gran companyia d’assegurances MAPFRE ESPAÑA, COMPAÑÍA DE SEGUROS Y REASEGUROS, S.A., la Fundació Vicky Foods i a l’il·lustrador valencià Paco Roca.

La FEDERACIÓ DE SOCIETATS MUSICALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA convoca anualment els PREMIS EUTERPE amb la finalitat d'homenatjar a la música valenciana i d'establir una millor i més fluida comunicació amb les distintes entitats polítiques, socials i econòmiques, i amb el públic, en general.

CONVOCATÒRIES PREMIS EUTERPE​