Search
Close this search box.

ÀREA DE GESTIÓ CULTURAL

Presentació

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha sigut una de les entitats pioneres en el sector cultural valencià a apostar per la gestió cultural com a camí cap a una major eficiència en la gestió i optimització dels recursos, un model propi que naix com a suport a un dels elements identitaris de les nostres societats musicals com és el voluntariat, configurant així un binomi que resulta clau per a la millora i l’avanç d’aquestes entitats sense ànim de lucre.

En aquest sentit, la Federació va ser conscient de la necessitat d’adaptar-se als nous temps i va iniciar fa anys una sèrie d’accions formatives encaminades a la professionalització de la gestió de les societats musicals. Amb posterioritat, en 2016 es crea l’àrea de Gestió Cultural de la Federació, formada per un equip de professionals de la gestió cultural, un equip multidisciplinari encarregat d’oferir suport i assessorament en les diferents gestions que han d’assumir les societats musicals (gestió de subvencions, ajudes, justificacions, projectes, etc.) aplicant criteris professionals encaminats a l’eficiència, obtenció de recursos i sostenibilitat d’aquestes

Amb aquesta finalitat, l’equip de Gestió Cultural ha impulsat projectes estratègics com entre altres, el ‘Servei de visites a Societats Musicals, que estableix una planificació de visites en totes les societats musicals federades de la Comunitat Valenciana, desenvolupant així un canal d’assessorament, comunicació i interlocució directa i pròxima entre la *FSMCV i les 547 societats musicals que la integren,prestant un servei directe i personalitzat a cadascuna.

En paral·lel a aquesta línia de suport al voluntariat que gestiona les societats musicals, l’equip de Gestió Cultural impulsa campanyes i projectes propis de la Federació i és l’encarregat d’implementar noves eines per a la gestió de les societats musicals en àmbits com la innovació, les noves solucions tecnològiques, l’impuls de noves vies de generació de recursos, així com l’aposta per línies estratègiques pròpies com el turisme o l’ocupació en l’àmbit de les societats musicals.

PROJECTES

La Federació desenvolupa diferents projectes musicals, educatius, de turisme o projectes solidaris.

La Federació, per mitjà de diferents acords i convenis, porta avant una sèrie de projectes que tenen per finalitat afavorir a la música, a les seues societats musicals en particular i a la societat general en el seu conjunt. Entre ells trobem projectes musicals, educatius, de turisme o projectes solidaris.

Aquests es presenten a la seua Junta Directiva, normalment per algun dels seus membres, i en ella són debatuts i aprovats. Després d’aquesta aprovació, s’inclouen en el Registre de Projectes creat en 2006.

La Junta assigna un responsable per a cadascun d’ells i aquest forma un grup de treball en el qual poden formar part altres directius, altres membres de l’estructura federal, empleats, tècnics o personal extern.

A continuació et vam mostrar el conjunt de projectes en els quals la Federació treballa actualment:

Captura

LES SOCIETATS MUSICALS EN CLAU DE CÒMIC

Coneix el projecte de Federació:
"La família musical"
de Paco Roca.

Escolta València

Caixabank escolta valència

Coneix les diferents iniciatives musicals de CaixaBank i la Federació.

Visites FSMCV

Visites a Societats Musicals

Sol·licita ací una reunió amb l'equip de gestió cultural de la Federació.

FSMCV Turisme

FSMCV Turisme «Terra de música»

Coneix els diferents projectes que la Federació du a terme junt amb Turisme Comunitat Valenciana.

Notícies sobre projectes

#socmúsicambDO – Concurs de Fotografía

La FSMCV anuncia hui el Concurs de Fotografia #socmúsicambDO amb la finalitat de donar a conéixer als seus protagonistes: els músics de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i amb ells, el potencial turístic dels seus municipis d’origen.

Llegir mes »

Músics amb Denominació d’ Origen – Circuit de concerts per al foment del turisme a la Comunitat Valenciana

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) convoca, en el marc del conveni amb Turisme Comunitat Valenciana, la campanya “Músics amb Denominació d’ Origen – Circuit de concerts per al foment del turisme a la Comunitat Valenciana” amb la finalitat de fomentar i incentivar el turisme en la nostra comunitat després la crisi generada per la COVID-19 a través de conciertos que se celebrarán entre l’1 de agosto i el 31 d’octubre de 2020.

Llegir mes »

Suma’t al projecte RqRqR contra la violència de gènere

Emmarcat en la línia estratègica d’igualtat en la qual la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana portem anys treballant, anunciem el nou projecte contra la violència de gènere “RqRqR: no pararem fins a aconseguir la igualtat”, impulsat pel Consell Escolar de la Comunitat Valenciana en el qual FSMCV col·labora.

Llegir mes »

Acull l’exposició “Les Nostres Compositores”

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) posa al servei de les Societats Musicals la mostra expositiva “Les Nostres Compositores” amb la finalitat de difondre la història femenina de la música que fins ara quasi ha passat desapercebuda. A més, amb aquesta mostra, col·laborem a augmentar l’oferta cultural de les nostres entitats federades.

Llegir mes »

La FSMCV presenta en Fitur el seu projecte per a posicionar a la Comunitat Valenciana com a destinació musical d’experiències

El projecte “Music Immersion Travel” té com a principal finalitat que els turistes puguen viure la Comunitat Valenciana a través d’un dels seus principals actius com és la música, formant part d’una banda i vivint en primera persona l’experiència única de ser músic/a en aquesta terra, reconeguda internacionalment com a terra de música i de músics per excel·lència.

Llegir mes »

"TERRA DE MÚSICA"