Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV inicia la seua gira fora de la Comunitat

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha anunciat la gira de concerts que emprendrà al setembre la Jove Orquestra Simfònica i que, per primera vegada, recorrerà diversos punts de la geografia espanyola per a concloure amb l’actuació que oferirà en el Teatre Monumental de Madrid, el dissabte 17 de setembre.

Sota la batuta del prestigiós director valencià Cristóbal Soler, suposarà la primera vegada que aquesta unitat artística, considerada una formació orquestral d’alt rendiment, es desplegue fora de la Comunitat Valenciana, difonent el gran talent dels joves músics valencians. Els primers concerts se celebraran a Cullera (Auditori Municipal, divendres 2 de setembre a les 20.00 hores) i Paterna (Auditori Municipal Antonio Cabeza, diumenge 11 de setembre a les 11.30 hores), per a prosseguir a Pamplona (Teatre Gayarre, divendres 16 de setembre a les 19.00 hores) i Madrid (Teatre Monumental, dissabte 17 de setembre a les 20.00 hores), concert que suposarà el tancament d’aquesta temporada 2022 de l’orquestra. Com és habitual, tots els concerts seran d’accés lliure fins a completar aforament.

JOS en el Palau de Les Arts 2022 2

Cristóbal Soler saluda al públic al costat de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

Formada per una selecció de 80 músics amb edats compreses entre els 15 i els 24 anys, la Jove Orquestra Simfònica és una de les línies estratègiques que la FSMCV duu a terme des de 2014, quan va ser creada sota la direcció artística del mestre Cristóbal Soler. Concebuda com un projecte artístic i pedagògic, la Jove Orquestra Simfònica reuneix una selecció de joves músics valencians en edat de formació, oferint-los l’oportunitat de complementar els seus estudis en un entorn semi-professional, amb professorat especialitzat de reconegut prestigi, en diversos auditoris i treballant amb alguns dels millors directors orquestrals del moment.

Per a Daniela González, presidenta de la FSMCV, “La Jove Orquestra Simfònica és un projecte artístic de referència que impulsem des de FSMCV, integrada per músics de les nostres societats musicals, i suposa la millor carta de presentació de l’excel·lència artística que caracteritza al nostre moviment. Per això, tenim molta il·lusió per emprendre aquesta gira i poder mostrar amb orgull, fora del nostre territori, l’altíssim nivell dels joves músics valencians”.

El repertori triat per a aquesta gira de concerts es compon de la Sinfonía núm. 4 de P.I. Tchaikovsky i Chants d’Auvergne, de Joseph Canteloube, aquesta última amb la interpretació de la mezzosoprano Lorena Valero, un repertori que els membres de l’orquestra treballaran durant la trobada pedagògica que donarà principi el 29 d’agost a Cullera i es prolongarà amb un intens planning durant tota la setmana.

JOS en el Palau de Les Arts 2022 3

Cristóbal Soler dirigint a la Joven Orquesta Sinfónica de la FSMCV

La temporada de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV s’emmarca en la línia de subvenció concedida a la FSMCV per part del Ministeri de Cultura i Esport, a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), per a l’exercici 2022. Així mateix, en virtut del conveni signat entre MAPFRE i la FSMCV, l’entitat asseguradora patrocina el projecte de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV en el desenvolupament de la seua activitat durant aquest any.

La Jove Orquestra Simfònica, mostra de l’excel·lència dels músics valencians

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va ser creada en 2014 com una unitat artística d’alt rendiment amb uns clars objectius pedagògics i artístics. Fomentar i potenciar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda en el si de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i les seues escoles de música, així com detectar, impulsar i fomentar el talent jove, oferint als músics una primera experiència dins d’un entorn orquestral semi-professional, són objectius fonamentals d’aquesta jove orquestra

La formació articula les seues temporades artístiques sobre la base de dues trobades pedagògiques anuals, coincidint amb períodes no lectius, d’aproximadament una setmana de duració cadascun, que conclouen amb una sèrie de concerts amb el repertori programat.

La Jove Orquestra Simfònica va debutar en 2014 en el Palau de la Música de València amb l’estrena de l’obra ‘Overture’, de Francisco Coll. Des de llavors, ha desenvolupat la seua activitat en un gran nombre d’auditoris de la Comunitat Valenciana, com el Palau de les Arts, Palau de la Música, Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), o l’Auditori i Palacio de Congressos de Castelló, al mateix temps que col·labora amb agrupacions i entitats com l’Orfeó Valencià, el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO, entre altres.

Amb repertori eminentment simfònic i líric, la Jove Orquestra Simfònica està dirigida pel prestigiós director valencià Cristóbal Soler, considerat un dels directors més reconeguts de la seua generació, exdirector musical del Teatre de la Zarzuela de Madrid, director associat de l’Orquestra Simfònica de Navarra, exdirector artístic de la Setmana de Música Religiosa de Conca, a més de president i fundador de l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra (AESDO) i director de l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO-José Collado.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías