Search
Close this search box.

RAFA GARCÍA VIDAL

Rafa García Vidal es el director de la Jove Banda Sinfònica de la FSMCV en les temporades 2020 y 2021

Rafa Garcia Vidal doc

Rafa García Vidal es el director de la Jove Banda Sinfònica de la FSMCV en les temporades 2020 y 2021 Amb ell la unitat artística va actuar en el Parlament Europeu al febrer de 2020 i a més ha realitzat al juliol de 2021 tres concerts a Navajas, (CS) Muro (Al) i Sant Joan (Al)

Rafa García Vidal inicia els seus estudis musicals a molt primerenca edat, formant-se a Alfarrasí, el seu poble natal, on entra a formar part de la Banda Instructiva Musical d’aquesta població valenciana. Més tard obté el títol de Professor Superior de Clarinet en el Conservatori Superior Oscar Esplá d’Alacant. Però és en el camp de la direcció on més destaca la seua faceta professional, sent titulat en l’especialitat de Direcció pel Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. A més, realitza estudis de direcció a Espanya i Itàlia amb professors com José Rafael Pascual-Vilaplana, Carlo Pirola, Felix Hauswirth, Eugene Corporon, Jan Cober o Rafael Sánchez Mombiedro.
Durant la seua àmplia trajectòria professional com a director ha treballat amb bandes i orquestres tant amateurs com professionals a Espanya, Itàlia, Alemanya i Colòmbia, sent director titular de la Unió Musical de Montitxelvo, Unió Musical d’Aldaia, la Societat Musical Banyeres de Mariola, i la Societat Musical de la Llosa de Ranes. A més, és requerit habitualment com a jurat en diferents concursos nacionals i internacionals de composició i interpretació.
En l’àmbit docent, ha impartit cursos de direcció a Espanya, Itàlia i Colòmbia. Així mateix, en el seu catàleg artístic podem trobar diferents enregistraments amb diferents formacions, obtenint per això el Premi Euterpe a la millor producció musical que atorga la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana pel Cd “Homenatge” Paco Esteve.
A més, participa regularment en concursos d’interpretació d’àmbit nacional i internacional, destacant els dos primers premis obtinguts en la 1a Secció del 130 Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València”, i en el XX Certamen Internacional “Flicorno d’Or” de Riva del Garda (Itàlia), tots dos conjuntament amb la banda Va unir Musical de Muro.
En l’actualitat exerceix el càrrec de director artístic de la Companyia Líric Cultural “Maestro Alcaráz”, amb la qual realitza una labor divulgativa de la Sarssuela, realitzant el muntatge d’obres tan representatives com “La Corte del Faraón”, “Las Leandras”, “Las de Villadiego”, o “La Verbena de la Paloma” entre altres. A més, és director titular de les formacions “Vents del Benicadell”, de la Banda Jove Comarcal de la Vall d’Albaida i de la Unió Musical de Muro. Membre de l’Associació Nacional de Directors de Banda, i professor de direcció en el Conservatori Superior de Música de Castilla-la Mancha.