DSC 0097 1 scaled scaled

Temps de creativitat: La creació musical com a espai d’aprenentatge

Dissabtes 30 d’octubre, 6, 13, 20 i 27 de novembre de 2021, de 9 a 14 h a la Casa de la Música – Alqueria Juliá, C/ Democràcia, València

Inscripció i detalls

Objectiu

L’objectiu d’aquest curs és la formació del professorat d’educació musical per a la competència en la creació musical col·laborativa.

Continguts

– Introducció
– Requisits tècnics
– Aportacions desde la creativitat
– Propostes metodològiques

Professor: Adolf Murillo i Ribes

Castelló – València. Doctor en Educació per la Universitat Jaume I de Castelló. Llicenciat en música pel Conservatori Superior de Barcelona, Tècnic Superior en Animació Sociocultural, DEA en teoria i història de l’educació Universitat Jaume I de Castelló i especialista universitari en música electrònica i vídeo creació per la Universitat Politècnica de València.
Ha sigut professor d’Educació Secundària en especialitat de música durant 17 anys i 3 anys com a assessor en formació del professorat en la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. Actualment, és professor en la Facultat de Magisteri de la Universitat de València en l’àrea de Didàctica de l’Expressió Musical. forma part dels grups d’investigació: Grup de Recerca en Arts i Educació (GRAiE) de la Universitat de les Illes Balears Grup de Investigació musical i Creativitat de la Universitat de València i és membre investigador de l’Institut de Creativitat i Innovació Educativa de la Universitat de València.
Ha rebut importants premis dins del camp de la didàctica i pedagogia musical entre els quals cal destacar: el primer premi de didàctica en la Universitat de Vic (Barcelona) en 2002. 2004, 2006 amb els premis d’innovació educativa de la Generalitat Valenciana, 2008 Premi innovació educativa “Caixa Popular, en 2009 Premi a Mestres i Professors, per la proposta col·lectiva: Com Sona L’ESO, 2010 premi d’innovació educativa “Ciutat d’Alzira, i l’any 2013 Premi a Mestres i Professors Baldiri Reixac pel seu assaig pedagògic “Diari d’una NO proposta” i Premi al talent musical Bankia 2017 al millor projecte educatiu, 2017. Coordinador i responsable de València Music Art Magnets, projecte finançat per la fundació Daniel i Nina Carasso en la convocatòria Claus (2016-2019). Ha realitzat cursos com a ponent per a nombrosos centres de formació del professorat de tot el territori nacional i en diferents universitats com, Universidad de Castilla la Mancha, Universidad de Cantabria, Universitat de les Illes Balears, Universidad Autónoma de Madrid, Universidad Jaume I, Universitat de València; Universidad Internacional Menéndez Pelayo, Fundación telefónica (Madrid), Berklee College of Music Valencia, MediaLab Prado Madrid, London College University, TEDxUPValència, Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Ha rebut encàrrecs per a propostes de creació per a jovenes d’institucions com IVAM Institut València d’Art Contemporàni, o del Institut Valencià de CuItura dentro del festival ENSEMS.
Ha publicat diferents materials didàctics com: Partitures Gràfiques: una proposta per a començar a compondre amb notació No convencional, Trazosencorto: proposta per a desenvolupar la creativitat artística; explica’m ESO: una proposta per a fer contes amb música. Ha publicat diferents articles en revistes especialitzades de pedagogia i didàctica de la música, així com articles en revistes d’impacte i actes per a diferents congressos nacionals i internacionals. Des de l’any 2015 és membre del consell de direcció de la revista Eufonía de Graó.
Línies de investigació:
Creativitat musical, creació i aprenentatge col·laboratiu, música contemporània, noves tecnologies, aprenentatge basat en la creació artística col·laborativa (ABCAC)

Dades del curs

  • Duració: 25 h.
  • Nombre de places: 30
  • Dirigit a: Professorat de les escoles de música i dels centres autoritzats de les Societats Musicals Federades en la FSMCV
  • Lloc i horaris de realització: Alquería Julià, C/ Democràcia, 46018 – València
  • Calendari de realització: 30/10 – 6-13-20-27/11/2021
  • Horari: 9,00 – 14,00 h

Condicions de participación

Condicions generals:

  • Amb posterioritat al mateix es farà lliurament de diploma acreditatiu.
  • A més, els assistents al curs que siguen professors de centres autoritzats, conservatoris, escoles de música i centres d’ensenyament primari o secundari de la Comunitat Valenciana, o graduats que estiguen inscrits en alguna de les borses de treball de la Conselleria d’Educació, obtindran una certificació emesa per la Conselleria d’Educació.
  • Les places es concediran per rigorós ordre d’entrada de les sol·licituds en la FSMCV.
  • La no assistència, com a mínim, al 85% de les hores presencials del curs no donarà dret a l’obtenció de les certificacions corresponents.

 

Forma de pagament:

  • El curs té un cost de 30 euros en concepte de matrícula, material i emissió de certificat.
  • Una vegada finalitzat el termini d’inscripció es comunicarà als sol·licitants si han sigut admesos o no.
  • Els participants seleccionats tindran un termini de 3 dies des de la comunicació, per a la realització de la transferència bancària en el número de compte que la FSMCV li comunicarà i per a l’enviament de còpia del resguard bancari a través del correu electrònic centredestudis@fsmcv.org

 

Termini per a la presentació de sol·licituds:

  • 17/10/2021 – 23:59 h

Organitza:

  • Centre d’Estudis de la FSMCV

 

Data

30 Oct 2021 - 27 Nov 2021
Expired!

Hora

09:00 - 14:30

Lloc

Alqueria Julià
C/ Democràcia 62, València

Organitzador

Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana
Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana
Web
http://www.fsmcv.org