Search
Close this search box.

La Generalitat entrega a les societats musicals deu partitures de temes pertanyents a pel·lícules de Berlanga adaptades per a ser interpretades per bandes de música

La comissionada de Presidència de la Generalitat per a l’Any García-Berlanga, Rosana Pastor, ha fet lliurament a la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, de deu partitures corresponents als principals temes de pel·lícules de Luis García Berlanga, que han sigut adaptades per a bandes de música pel compositor audiovisual i director d’orquestra, Vicent Ortiz Gimeno.


Es tracta de l’encàrrec realitzat per la Generalitat al compositor valencià Ortiz Gimeno, amb motiu de la celebració de l’Any García-Berlanga que commemora el centenari del naixement del director de cinema, amb la finalitat de disposar de les versions de deu temes musicals de la seua filmografia amb els arranjaments i la instrumentació necessària per a ser interpretats per bandes de música.


Durant la seua intervenció, Rosana Pastor ha destacat que la Generalitat “ha tingut present, des del primer moment, la cultura musical com a eix vertebrador de tots els actes de l’Any Berlanga”. Així mateix ha assegurat que l’acte de lliurament de les partitures celebrat aquest dijous té el doble objectiu de “commemorar la figura del gran cineasta valencià i, al mateix temps, realitzar un reconeixement a la música, tan estretament lligada al caràcter valencià”.

20220210115039 IMG 1834
Rosana Pastor


Per part seua, la presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha comentat que “és un orgull per al nostre col·lectiu poder col·laborar amb la commemoració a un de les grans icones de la cultura valenciana i així concloure el nostre homenatge a la seua figura, que vam arrancar el mes de juny passat, amb tres concerts simultanis en les tres províncies valencianes al ritme de ‘Benvingut *Mr Marshall’”.
El compositor, Vicente Ortiz, ha qualificat de “extraordinària idea” la recuperació del patrimoni musical que permetrà “enriquir el repertori de les societats musicals i comunicar el valor de la música i de l’art de Berlanga”, ha manifestat.

20220210114953 IMG 1827
Daniela González, Presidenta de la FSMCV
IMG 20220210 130033 929
Vicente Ortiz

En concret, les deu partitures entregades corresponen a les bandes sonores de Calabuch; Copla de las divisas; El Verdugo; Grandezza Natural; La Boutique; La Vaquilla; Los Jueves, Milagro; Mango Sabroso; Novio a la vista, i Plácido.


Aquestes partitures passaran a formar part del fons de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana a fi que totes les societats musicals de la Comunitat Valenciana tinguen a la seua disposició aquestes partitures per a ser interpretades i incorporades al seu repertori habitual, ja que fins al moment no existia adaptació per a banda d’aquestes obres.


La Federació distribuirà aquests materials digitalitzats a les 550 societats musicals federades mitjançant la plataforma de gestió interna que posa a la disposició d’aquestes, habilitada expressament per a la distribució de partitures.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías