Search
Close this search box.

Coleccions «Bitàcora Musical»

Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo Texto explicativo

Joan Garcés Queralt: una vida dedicada a la música

El llibre pertany a la col·leció Bitàcola Musical que edita la Federació i l’autor, Sergi Arrando.

Temps de músics i capellans:

L’influx del motu propio Tra le sollicitudini a la diòcesi de València (1903-1936)
Descarrega gratuïtament el Nr. 2 de la Col·lecció “Bitàcola Musical” de la FSMCV.

La FSMCV edita un CD-Rom que reprodueix el Boletín Musical 1892-1900

El CD-Rom arreplega, en format digital, el Boletín Musical de València en l’etapa compresa entre 1892 i 1900.

Joan Garcés Queralt: una vida dedicada a la música

Valencia, novembre de 2013.

El llibre pertany a la col·leció Bitàcola Musical que edita la Federació i l´autor, Sergi Arrando, aborda un segle de trajectòria vital de Garcés (18 d’abril de 1914, Benifairó dels Valls, València) en el qual ha dirigit a destacades formacions com la Unió Musical de Llíria, les Bandes Municipals de Castelló i València, Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Lira Saguntina i les societats musicals de Faura, Quartell i Benaguasil (València) amb les quals ha estrenat un total de 122 obres.

Temps de músics i capellans: l’influx del motu proprio Tra le sollicitudini a la diòcesi de València (1903-1936)

València, abril de 2011.

Ara pots descarregar-te gratuïtament el Núm. 2 de la Colecció «Bitàcola Musical» de la FSMCV:

Temps de músics i capellans: l’influx del motu proprio Tra le sollicitudini a la diòcesi de València (1903-1936) de Frederic Oriola Velló.
El treball és la continuació de la col·lecció Bitàcola Musical, que va nàixer en 2010 amb l’objectiu de traure a la llum informació històrica fonamental en el transcurs de la vida de les societats musicals.

Temps de Músics i Capellans, analitza prolixament com repercutirà en la diòcesi de València la promulgació en 1903 per part del papa Pius X del motu proprio Tra li sollicitudini per a reformar la forma i els usos de la música sagrada. Com es va reformar en la Universitat Pontifícia de València la docència de la música religiosa dels seminaristes perquè tornara el gregorià, quines institucions diocesanas es van crear, com es va voler controlar la participació de les dones en els cors parroquials, o com la mesura va afectar al moviment bandístico valencià.

El treball, fruit d’una extensa investigació, es complementa amb un ampli annex documental amb textos fruit de la pastoral del magisteri dels diferents arquebisbes valencians, de les decisions de la Comissió diocesana de música sagrada, o dels retors músics que es trobaven en actiu en la diòcesi.

Descarregar llibre Temps de músics i capellans

Més informació:
http://elmirallpautat.blogspot.com.es/p/temps-de-musics-i-capellans.html

La FSMCV edita un CD-Rom que reprodueix el Boletín Musical 1892-1900

València, 2 de novembre de 2010.

Es presentarà divendres que ve 5 de novembre a les 19:30 hores en el Centre Cultural Caixa Ontinyent (C/ Gomis, 3).

El treball és l’inici de la col·lecció “Bitàcola Musical”, que naix amb l’objectiu de traure a la llum informació històrica fonamental en el transcurs de la vida de les societats musicals.
El CD-Rom arreplega, en format digital, el Boletín Musical de València en l’etapa compresa entre 1892 i 1900. Dirigida per l’empresari musical Antonio Sánchez Ferris, es tracta d’una publicació del període de la restauració valenciana pràcticament desconeguda fora dels cercles d’historiadors i musicòlegs.

El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Hemeroteca Municipal de València, que ha cedit els fons documentals.

En la presentació intervindran el coordinador del projecte Ernest Llorens, els investigadors Salvador Astruells i Frederic Oriola i el responsable tècnic del treball, Jordi Orts (Com com comunicació).