Search
Close this search box.

La Banda Simfònica Ciutat de València rendeix tribut al cinema en el Teatre Principal

Un any després del seu debut, la Banda Simfònica Ciutat de València puja de nou als escenaris. El projecte compartit per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València (Cosomuval), es consolida enguany amb un concert el Teatre Principal de València, i un programa basat en el repertori cinematogràfic que posarà el focus en obres de compositors valencians actuals.

El concert serà diumenge que ve, 18 de setembre, a les 19.30 hores, dins del programa Un Palau de Cinema. Amb aquesta actuació, la formació reforça la seua aliança amb el Palau de la Música i l’Ajuntament de València, segellant en la temporada musical de la ciutat una cita que reuneix 80 intèrprets provinents de 16 societats musicals de la comarca de València Ciutat.

«L’objectiu d’aquesta formació, que creguem en 2021, és unir a les societats musicals de la ciutat de València i crear projectes artístics en comú, oferint una experiència formativa i molt enriquidora, que segur alenta les carreres de nostres i els nostres músics», apunta Daniela González, presidenta de la FSMCV. «Per a nosaltres és fonamental mantindre aquest acord amb el Palau de la Música i l’Ajuntament de València, que permet impulsar aquest projecte *bandístico a la ciutat, amb la voluntat de donar estabilitat i continuïtat a un projecte que aconsegueix enguany la seua segona edició i estem segurs que tindrà un llarg recorregut», destaca Domingo Carles, president de la comarca de València ciutat de la FSMCV.

Per a aquesta temporada de 2022, la Banda Simfònica Ciutat de València estarà sota la batuta del jove director valencià Pablo Marqués Mestre. El repertori triat per a aquesta ocasió rendirà un tribut especial a compositors valencians contemporanis que han creat obres per al cinema, com Vicente Ortiz (La Banda) i Óscar Navarro (La Mula), al costat d’altres grans exponents d’aquest gènere com Miguel Asins Arbó, estret col·laborador de Luis García Berlanga. A més, el programa integrarà algunes de les composicions més reconegudes de la pantalla gran, d’autors com Ennio Morricone, John Williams i Andrew Lloyd Webber. L’entrada al concert serà gratuïta fins a completar aforament.

Per a la preparació del concert, la banda ha realitzat els seus assajos en l’Alqueria Julià-Casa de la Música, nova seu de la FSMCV, i en el Palau de la Música.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías