Search
Close this search box.

La FSMCV i la Mancomunitat Foia de Bunyol-Xiva impulsen el primer Festival de Bandes Juvenils de la comarca

La Casa de la Música de Xiva serà el pròxim auditori a acollir el talent de les bandes juvenils que vertebren la comarca de La Foia de Bunyol-Xiva. Diumenge que ve, 25 de setembre, a les 12.00 del matí, la Societat Musical l’Artística de Xiva i l’Associació Musical la Lira de Xest s’uniran en un nou concert del primer Festival de Música de Bandes Juvenils de la Mancomunitat Foia de Bunyol-Xiva, organitzat al costat de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.
Aquest festival és una iniciativa pionera a la comarca, fruit del conveni signat recentment entre la Mancomunitat i la FSMCV, impulsat amb la finalitat de difondre el talent dels joves intèrprets de la comarca i enfortir els vincles entre societats, motiu pel qual en cada concert comparteixen protagonisme dues formacions de diferents municipis. D’aquesta manera, a Xiva tindrà lloc aquest diumenge una nova cita d’aquest cicle que va arrancar el passat 10 de setembre amb l’actuació conjunta de la Unió Musical Millarense i l’Associació Musical Verge del Rosari de Dos Aguas.


Fins al pròxim 2 d’octubre, 12 bandes juvenils procedents de les societats musicals federades hauran omplit de música places, carrers i auditoris de Dos Aguas, Millars, Xiva, Xest, Turís, Iàtova, Siete Aguas, Bunyol, Godelleta i Alborache, els deu municipis integrats en el Pla de Dinamització i Governança de la Mancomunitat La Foia de Bunyol-Xiva.


Segons Daniela González, presidenta de la FSMCV, “afrontem aquest festival amb molta il·lusió, a l’ésser la primera iniciativa centrada exclusivament en les bandes juvenils de la comarca, la qual cosa suposa omplir de música i alegria tots els municipis de la Foia de Bunyol-Xiva i fomentar amb això una experiència artística i sobretot, personal, molt grata per a tots els joves músics que participen”.

Según el presidente de la Mancomunidad de La Hoya de Buñol-Chiva, Miguel Tórtola, “después de estos tiempos convulsos e inactividad de conciertos, las bandas de música están deseosas de mostrar lo mejor de ellas en cada acontecimiento. Con este primer festival de bandas, del que estamos muy orgullosos, queremos demostrar el gran potencial que tenemos y el gran nivel de nuestras sociedades musicales”.


Tórtola ha explicat que la fi d’aquest festival, organitzat per la Mancomunitat Foia de Bunyol-Xiva dins del seu pla de Governança Turístic, és “tornar a donar-li importància a les nostres societats musicals i també a la cultura i ric patrimoni de la nostra comarca. Agraïsc la col·laboració i implicació dels ajuntaments de la mancomunitat i espere que siga un primer pas per a consolidar en el temps està iniciativa tan important per a les nostres societats musicals i conjunt de la societat”.

WhatsApp Image 2022 09 23 at 11.29.34 1
Daniela González, presidenta de FSMCV, i Miguel Tórtola, president de la Mancomunitat Foia de Bunyol, en la signatura del conveni.Compartir:

Últimas noticias

Categorías