Search
Close this search box.

CaixaBank, la FSMCV i l’IVC convoquen la novena edició de beques per a l’alumnat d’escoles de música amb una dotació de 255.000 euros

CaixaBank, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) convoquen un any més el programa de beques dirigides a l’alumnat de la xarxa d’escoles de música de les societats musicals federades, que per al curs 2022-2023 compta amb una dotació econòmica de 255.000 euros.


Coincidint amb l’inici del curs escolar en la Comunitat Valenciana, aquesta convocatòria aconsegueix enguany la seua novena edició i és una de les línies del projecte ’CaixaBank escolta València’ que té com a finalitat principal fomentar entre els més xicotets l’estudi de la música i incentivar a tot l’alumnat a seguir els seus estudis musicals amb independència de la seua condició econòmica. El termini d’inscripció per a aquesta novena convocatòria estarà obert fins al pròxim 14 d’octubre.


Des de la seua posada en marxa en el curs acadèmic 2014-2015, s’han beneficiat més de 6.500 estudiants, amb una inversió total de 2.732.000 euros. En concret, en la passada edició 2021-2022 van ser becats un total de 702 estudiants procedents de 183 societats musicals de tota la
Comunitat Valenciana.

034


Xicu Costa, director territorial de CaixaBank, remarca el valor de les beques per a la nostra comunitat musical: “Continuem dedicant importants esforços econòmics per a atendre les necessitats educatives de tots els músics valencians.

Aquestes beques fomenten la igualtat d’oportunitats per a aquells que més ho necessiten, ajuden al manteniment de les nostres escoles de música i són un estímul per a l’ocupabilitat de molts músics joves”.


Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, ha recalcat la importància de les beques: “Donar suport a la formació dels músics valencians de totes les edats significa oportunitats: oportunitat d’estudiar, oportunitat de dedicar-se a la seua passió, oportunitat de tocar, independentment de la seua situació familiar. És un orgull per a l’Institut Valencià de Cultura poder atendre aquestes necessitats a través d’un programa de beques com aquest i poder donar aqueixa espenta a les carreres de molts estudiants, que són el futur de la nostra música”.


“El programa de beques CaixaBank escorta València suposa la pedra angular per al foment de l’alumnat en les nostres societats musicals, que impulsem a través d’aquest projecte de col·laboració iniciat al costat de CaixaBank i l’Institut Valencià de Cultura fa quasi una dècada. És un dels projectes de major importància d’aquest programa, i alhora, un dels més necessaris, ja que suposa obrir noves oportunitats de formació musical als alumnes, especialment aquells les famílies dels quals més el puguen necessitar”, ha explicat Daniela González, presidenta de la FSMCV.


Barems de selecció


Aquesta convocatòria de beques està oberta a tot l’alumnat de la Xarxa d’Escoles de Música de la FSMCV matriculat per al curs 2022-2023. Com en edicions anteriors, per als criteris de selecció dels beneficiats s’estableixen uns barems acadèmics, econòmics i socials. Quant als criteris acadèmics, es valorarà si l’alumne s’ha matriculat en més d’un instrument, si hi ha més membres de la unitat familiar estudiant en el mateix centre i la valoració realitzada per la pròpia escola de música.


De la mateixa manera, en les ràtios econòmiques, es posa l’atenció als nivells de renda de l’últim exercici per part de la unitat familiar, prioritzant aquelles sol·licituds amb menors ingressos, al mateix temps que s’incrementarà la puntuació a les candidatures que disposen d’un compte en CaixaBank.


Finalment, quant als aspectes socials, es tindran en compte circumstàncies com si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.


La dotació econòmica d’aquestes beques suposa per a cada alumne fins al 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiga matriculat en el curs 2022/2023, amb un límit de 500 euros per persona i beca. Els interessats poden consultar les bases i realitzar la inscripció a través de la web: https://fsmcv.org/becas-caixabank/


La resolució provisional de les beques es publicarà abans del 18 de novembre de 2022. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 23 de desembre, com a data límit, es publicarà la resolució definitiva d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías