Search
Close this search box.

CaixaBank, la FSMCV i l’IVC convoquen les beques del curs 23/24 per a l’alumnat d’escoles de música amb una dotació de 255.000 euros

CaixaBank, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i e l’Institut Valencià de Cultura (IVC) convoquen una nova edició del programa de beques dirigides a l’alumnat de la xarxa d’escoles de música de les societats musicals federades, que per al curs 2023-2024 comptarà amb una dotació econòmica de 255.000 euros aportats per l’entitat financera.

La convocatòria arriba a la seua desena edició com una de les línies del projecte ‘CaixaBank escolta València’, que té com a finalitat principal fomentar entre els més menuts l’estudi de la música i incentivar a tot l’alumnat a seguir els seus estudis musicals amb independència de la seua condició econòmica. El termini d’inscripció estarà obert fins al pròxim 6 d’octubre.

Des de la seua posada en marxa en el curs 2014-2015, s’ha beneficiat a 7.100 estudiants, amb una inversió total de 2.987.000 euros. En concret, en la passada edició van ser becats un total de 591 estudiants procedents de 168 societats musicals de tota la Comunitat Valenciana.

Foto Beques CaixaBank

Barems de selecció

Esta convocatòria de beques està oberta a tot l’alumnat de la Xarxa d’Escoles de Música de la FSMCV matriculat per al curs 2023-2024. Com en edicions anteriors, els alumnes becats comptaran amb un import individual màxim del 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiga matriculat, amb un límit de 500 euros per persona i beca.

Les bases de la convocatòria han sigut realitzades atenent a criteris acadèmics, econòmics i socials amb l’objectiu de facilitar ajudes a les famílies amb menys recursos de la Comunitat Valenciana. Respecte a les ràtios econòmiques, es posa l’atenció als nivells de renda de l’últim exercici per part de la unitat familiar, prioritzant aquelles sol·licituds amb menors ingressos, alhora que s’incrementarà la puntuació a les candidatures que disposen d’un compte en CaixaBank.

Finalment, quant als aspectes socials, es tindran en compte circumstàncies com si l’alumne ha de desplaçar-se a una altra localitat per a assistir als seus estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

Els interessats poden consultar les bases i realitzar la inscripció a través de la web: https://fsmcv.org/beques-caixabank/

La resolució provisional de les beques es publicarà com a màxim el 23 de novembre de 2023. Posteriorment, s’obrirà un període de 10 dies hàbils per a al·legacions i el 22 de desembre, com a data límit, es publicarà la resolució definitiva d’alumnes seleccionats per a rebre les beques.

cartel Becas CaixaBank cast
cartell Beques CaixaBank val

“CaixaBank escolta València”

‘CaixaBank escolta València’ és una iniciativa posada en marxa en 2014 per CaixaBank, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el Institut València de Cultura (IVC), dirigida a fer costat a les societats musicals valencianes i a promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els ‘Premis al Talent Musical’; el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la Llum’; i l’Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de la FSMCV.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías