Search
Close this search box.

L’alacantí Carlos Ramón Pérez i la valenciana Marita Primo, nous directors de la Jove Banda Simfònica i de la Banda de Dones de la FSMCV, respectivament

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha anunciat que l’alacantí Carlos Ramón Pérez i la valenciana Marita Primo seran els nous directors de la Jove Banda Simfònica i de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV, respectivament, per a la temporada 2019.

Carlos Ramón Pérez, nascut a Crevillent en una família amb una gran tradició musical pertanyent a la Unió Musical de Crevillent, és Titulat Superior en Trompeta i Llicenciat en Direcció de Banda per la ZUYD University – Conservatorium Maastricht. Durant tres temporades ha format part de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV i en 2017 va ser “Batuta d’Or” en el World Music Contest de Kerkrade (Països Baixos). Substituirà en el càrrec a Saül Gómez, director de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV en 2018.

La Jove Banda Simfònica és una formació d’alt rendiment que es va constituir de manera oficial en el 2001. És una mostra del fenomen social, educatiu i cultural únic en el món que representen aquestes associacions. Està composta per més de 110 músics de 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut triats de més de 300 candidats.

Per la seua part, Marita Primo serà la nova directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV, rellevant al capdavant de la formació a Mercedes Femenía, que la va dirigir durant 2018. Marita Primo, nascuda a Benimodo, va iniciar els seus estudis musicals en la banda de la societat musical d’aquest municipi i va formar part d’ella com clarinetista. És Titulada Superior en Piano i Teoria de la Música pel Real Conservatori Superior de Música de Madrid, en Direcció d’Orquestra i Cor pel Conservatori Superior de Música de València, en Pedagogia i Interpretació per Musikhoschule de Frankfurt (Alemanya) finalitzant amb el premi a l’excel·lència acadèmica i és doctora cum laude per la Universitat de València. En 2018 va participar com a directora per a la consecució de dos rècords Guinness en el 50é aniversari de la FSMCV.

La Banda de Dones va ser una iniciativa de la FSMCV posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió. Aquest projecte musical, íntegrament en clau femenina, va sorgir del compromís i la lluita de la FSMCV pel foment de la igualtat entre homes i dones en el desenvolupament d’activitats artístiques i entronca directament amb les línies estratègiques de treball i els estatuts de la pròpia Federació.

Finalment, la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV mantindrà com a director titular al prestigiós director Cristóbal Soler. Aquesta formació va ser creada en 2014 amb l’objectiu de fomentar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda. Està composta per músics de 15 i 28 anys de la major part de de comarques de la Comunitat Valenciana als quals es requereix, com a mínim, estar cursant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental a la que es presenten.

Sobre Carlos Ramón Pérez

Carlos director 3

Carlos Ramón Pérez (1989) va iniciar la seua carrera en la música amb la trompeta, en una família fortament lligada a la Unió Musical de Crevillent. Després de la seua formació elemental i professional amb Moisés Gil Bernabé, va emprendre els seus estudis superiors de Trompeta en el Conservatori Superior “Manuel Massotti Littel” de Múrcia, sota la tutela de José Cháfer Mompó, finalitzant els seus estudis l’any 2012 amb la màxima qualificació. A més, altres trompetistes com Carlos Benetó i Juanjo Serna (en l’Acadèmia Spanish Brass), Rudolf Korp (en la Brass Academy Alacant) o Jordi Albert, han sigut els seus mentors en la seua carrera instrumental.

En la direcció es va iniciar de la mà de Manuel Mondéjar Criat, per a seguidament cursar els seus estudis en l’Acadèmia de Direcció de la Vall d’Albaida, amb els professors José Rafael Pascual Vilaplana, Ramón García i Soler, Tomás Gilabert i Juan Alborch. Més tard, va emprendre els seus estudis en la “ZUYD University” de Maastricht (Països Baixos), amb el mestre Jan Cober, obtenint en 2014 el Grau en Direcció i en 2016 el Màster en Direcció cum laude per aquesta universitat holandesa.

Ha assistit a cursos de direcció amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana, Bert Appermont, Alex Schillings, Felix Hauswirth, Eugene Corporon, Carlo Pirola, Johan de Meij, Rafael Sanz-Espert, Laszlo Marosi, Yves Segers i Douglas Bostock.

Com a trompetista, ha format part de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV durant tres temporades, sota la batuta de mestres com Vicente Soler Solano, José Vicente Díaz Alcaina, Vicente Carod, Ferrer Ferran i Henrie Adams. I en 2013 va rebre el reconeixement de la Junta Comarcal de la FSMCV Vega Baixa – Baix Vinalopó per finalitzar els seus estudis superiors amb la màxima qualificació.

En 2014 va ser finalista en el “Primer Concurs Internacional de Direcció de Banda” de la Universitat d’Alacant. A l’abril de 2017 es va proclamar vencedor del “7th European Conductors Competition” organitzat per la EBBA (European Brass Band Association) en Oostende (Bèlgica), obtenint a més el premi del públic.

Al juliol de 2017, es va alçar amb el premi de direcció de banda més important a nivell mundial, en guanyar la Batuta d’Or del International Conductors Competition, concurs que cada quatre anys s’emmarca en el World Music Contest de Kerkrade (Països Baixos).

Ha estat al capdavant de bandes com la Royal Wind Band of the Belgian Guides o la European Union Youth Wind Orchestra, orquestres com la Kammerorkest Brugge o l’Orquestra Haydn de Bozen o brass bands com la North Limburg Brass Band. Ha sigut director artístic de l’Agrupació Musical do Rosal (Pontevedra), així com director convidat en diverses formacions professionals com la Luxembourg Military Band “Grand Ducale”, Banda Municipal de Barcelona i Banda Municipal d’Alacant.

En l’actualitat, Carlos Ramón Pérez és director titular de l’AMCE Santa Cecilia d’Elda i de la Unió Musical Torrevejense.

Sobre Marita Primo

Foto Marita Primo

Natural de Benimodo, Marita Primo va iniciar els seus estudis musicals en la banda de la societat musical d’aquest municipi i va formar part d’ella com clarinetista. És Titulada Superior en Piano i Teoria de la Música pel Real Conservatori Superior de Música de Madrid, en Direcció d’Orquestra i Cor pel Conservatori Superior de Música de València, en Pedagogia i Interpretació per Musikhoschule de Frankfurt (Alemanya) finalitzant amb el premi a l’excel·lència acadèmica i és doctora cum laude per la Universitat de València.

Pel que fa a la direcció, ha dirigit al cor i orquestra del Conservatori Superior de Música de València, la banda de la Unió Musical de Busot (Alacant), l’Orquestra de Caudete, l’Orquestra de cambra de Arucas (Gran Canària) i l’Orquestra i la Banda de Benimodo, entre altres. A més, en aquest àmbit destaca que en 2018 va ser la directora per a la consecució del Guinnes World Record al major ensemble de corn anglés i tuba en el 50é aniversari de la FSMCV celebrat a Mestalla.

Marita Primo ha sigut guardonada en concursos nacionals i internacionals. Com a intèrpret ha realitzat recitals, tant com solista com en música de cambra, en sales de concerts d’Espanya, altres països d’Europa i Amèrica.

També ha format part d’orquestres com The World Orchestra, la Contemporary Orchestra de Frankfurt o companyies com La Fura dels Baus. Juntament amb això, és pianista acompanyant en diferents cors, així com d’instrumentistes i cantants, i realitza la labor de correpetidora-directora en diverses òperes.

Actualment, és directora titular de la banda de Santa Cecilia de Sedaví i del cor de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol. Això ho compagina amb la seua activitat pianística i pedagògica en el Conservatori Superior de Música de València en la qual exerceix com a professora pianista acompanyant de direcció d’orquestra i banda.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías