Search
Close this search box.

Canet acull l’Assemblea General de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en què es decidirà la nova Junta Directiva

La directiva que regirà la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana durant els pròxims quatre anys serà escollida a Canet d’en Berenguer el pròxim 22 d’octubre, durant la 54a Assemblea General de l’entitat que tindrà lloc a l’Auditori Municipal.

Este segon acte assembleari de 2022 reunirà de nou representants de les 550 societats musicals federades per a fer balanç d’esta legislatura i decidir qui regirà el futur del col·lectiu. Així mateix, es fallaran els premis Euterpe d’enguany i es decidirà la nova seu assembleària d’octubre de 2023. Amb esta nova convocatòria a la reflexió i a les urnes, els representants de les societats musicals exposaran la força vertebradora del moviment, present en el 95% dels territoris valencians de més de 500 habitants.

També es reconeixerà la trajectòria i l’antiguitat d’aquelles societats musicals que han complit durant aquest 2022 aniversaris rellevants de més de 25 anys d’existència. Dins del moviment, prop del 30% de les societats musicals tenen més de 100 anys d’història, algunes arribant a sobrepassar els 200 anys.

L’alcalde de Canet d’en Berenguer, Pere Joan Antoni Chordà, remarca la importància de la celebració de l’Assemblea General al municipi: «És un honor per al poble de Canet acollir este esdeveniment, un dels més importants que celebren les nostres societats musicals. Suposa una oportunitat per a posar en valor la música i els extraordinaris intèrprets d’esta terra. Este és un llegat que es manté viu gràcies a un teixit format en gran part per les societats i entitats musicals que treballen per preservar el nostre patrimoni. Entre totes elles, per descomptat, també la Societat Musical de Canet, a la qual vull agrair la seua implicació, esforç i treball».

Per la seua part, la presidenta de la FSMCV, Daniela González, agraïx «la inestimable col·laboració que tant el Consistori com la Societat Musical de Canet d’en Berenguer ha brindat a la Federació per a celebració de l’Assemblea General, així com l’organització de la Trobada de Bandes del Camp de Morvedre, que convertirà a Canet en l’epicentre de la música de banda durant la jornada del dissabte». «La música omplirà els carrers del municipi amb un ambient festiu al qual convidem a tots els ciutadans a disfrutar amb nosaltres», subratlla González.

XVI Trobada de Bandes de Música del Camp de Morvedre

Per a culminar la jornada assembleària, Canet d’en Berenguer acollirà la XVI Trobada de Bandes de Música del Camp de Morvedre. La cita comptarà amb la participació de les 13 societats musicals de la comarca i reunirà més de 600 músics en la vesprada de dissabte, a les 19.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament. Per a això, la Societat Musical de Canet d’en Berenguer prepara una trobada inoblidable on totes les bandes de la comarca confluiran, eixint des de tres punts diferents del municipi: la carretera de Morvedre, el carrer Calvari i el carrer Sant Pere. Allí encetaran les cercaviles que finalitzaran a la plaça de l’Ajuntament, on es reuniran tots els músics en una gran trobada. Les imatges de l’esdeveniment seran gravades amb un dron que deixarà un document d’esta jornada per a la posteritat.

4 blau val

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías