Search
Close this search box.

Temps de músics i capellans: l’influx del motu proprio Tra le sollicitudini a la diòcesi de València (1903-1936)

València, abril de 2011.

Ara pots descarregar-te gratuïtament el Núm. 2 de la Col·lecció “Bitàcola Musical” de la FSMCV:
Temps de músics i capellans: l’influx del motu proprio Tra le sollicitudini a la diòcesi de València (1903-1936) de Frederic Oriola Velló.

El treball és la continuació de la col·lecció Bitàcola Musical, que va nàixer en 2010 amb l’objectiu de traure a la llum informació històrica fonamental en el transcurs de la vida de les societats musicals. Temps de Músics i Capellans, analitza prolixament com repercutirà en la diòcesi de València la promulgació en 1903 per part del papa Pius X del motu proprio Tra li sollicitudini per a reformar la forma i els usos de la música sagrada. Com es va reformar en la Universitat Pontifícia de València la docència de la música religiosa dels seminaristes perquè tornara el gregorià, quines institucions diocesanas es van crear, com es va voler controlar la participació de les dones en els cors parroquials, o com la mesura va afectar al moviment bandístico valencià.
El treball, fruit d’una extensa investigació, es complementa amb un ampli annex documental amb textos fruit de la pastoral del magisteri dels diferents arquebisbes valencians, de les decisions de la Comissió diocesana de música sagrada, o dels retors músics que es trobaven en actiu en la diòcesi.

Descarregar llibre

Més informació:
http://elmirallpautat.blogspot.com.es/p/temps-de-musics-i-capellans.html

Compartir:

Últimas noticias

Categorías