Search
Close this search box.

Cultura, CaixaBank i la FSMCV convoquen el VII Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

El termini d’inscripció és de l’1 al 31 de maig i les sol·licituds han de tramitar-se per via telemàtica. El VII Concurso CaixaBank de Orquestas tendrá lugar los días 7 y 8 de diciembre de 2024 en el Palau de les Arts de Valencia

02/05/24. VALÈNCIA. La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) convoquen la setena edició del Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que s’emmarca dins del programa CaixaBank Escolta València.

El certamen s’emmarca dins del programa CaixaBank Escolta València i se celebrarà els dies 7 i 8 de desembre de 2024 en el Palau de les Arts de València.

El termini d’inscripció és des de l’1 de maig fins al 31 de maig i les sol·licituds han de tramitar-se per via telemàtica. Les bases completes del VII Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i els formularis d’inscripció poden descarregar-se en la web de l’IVC: http://ivc.gva.es.

El Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana és un programa patrocinat íntegrament per CaixaBank i consta de dues categories: Salvador Giner, per a orquestres d’entre 30 i 60 músics, i Martín i Soler, per a orquestres d’entre 61 i 85 músics.

Participaran un màxim de quatre orquestres per categoria, que seran seleccionades prèviament pel Comité Organitzador d’entre totes les orquestres inscrites, segons la seua trajectòria, el nombre de concerts realitzats, els anys d’antiguitat i el currículum del seu director.

Les orquestres seleccionades per a participar en el VII Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana s’anunciaran abans del 7 de juny de 2024.

Podran participar en el concurs totes les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en la FSMCV. La plantilla ha d’incorporar, com a mínim, huit violins primers, sis violins segons, quatre violes, quatre violoncels i dos contrabaixos.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dues obres de lliure elecció, però una de les dues ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La duració del repertori serà d’entre 30 i 55 minuts per a la categoria Salvador Giner i entre 45 i 70 minuts per a la categoria Martín i Soler, de manera que es penalitzarà l’incompliment d’estes indicacions.

El jurat estarà compost per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per participar en el VII Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories.

CaixaBank Escolta València

El programa CaixaBank Escolta València es va posar en marxa en 2014 per CaixaBank en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut València de Cultura (IVC), dirigit a fer costat a les societats musicals valencianes i a promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; el concurs, el festival i el cicle de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els Premis al Talent Musical; el projecte de recuperació de patrimoni Música a la Llum; i l’Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga, des de finals de 2020, la seu de la FSMCV.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías