Search
Close this search box.

Les Bandes de Música reben 1,3 milions d’euros d’ajuda de la Diputació de València

La corporació provincial convoca, per primera vegada, les subvencions ‘Excel·lent Bandes de Música’, destinades a Societats Musicals de la província de València amb una dotació d’1.314.500 euros
Una altra de les novetats d’enguany en les subvencions és una mesura específica per a combatre la despoblació, a més d’un increment significatiu en les ajudes per societat musical i per participar en el Certamen de Bandes de la Diputació

La Diputació de València ha decidit augmentar significativament els seus esforços per a ajudar a les Bandes de Música de la província, un sector que està patint de manera molt acusada les conseqüències de la pandèmia. Per a això, la institució provincial ha convocat per primera vegada les subvencions ‘Excel•lent Bandes de Música’, amb una dotació total d’1.314.500 euros. Estes ajudes substitueixen a les que, fins a 2019, es venien convocant per a la realització de concerts per part de les societats musicals.

A priori, les subvencions van destinades a societats musicals pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, que duguen a terme un concert en directe o, en el seu cas, un concert virtual. No obstant això, la principal novetat enguany és que la Delegació de Bandes de la Diputació de València ha previst la possibilitat d’excloure este requisit, donades les restriccions imposades per l’estat d’alarma.

En este sentit, el diputat delegat de Bandes de Música, Jordi Mayor, ha destacat que “l’important és ajudar a garantir la sostenibilitat d’unes societats musicals que continuen existint i que tenen despeses que afrontar durant tot l’any”. Així, la quantitat que rebrà cada societat musical passa de 1.200 a 1.800 euros.

Ajudes contra la despoblació i participació en el Certamen

Enguany a més s’ha inclòs una important novetat amb l’objectiu de combatre la despoblació que afecta nombrosos municipis xicotets de la província. D’esta manera, s’ha establit un concepte addicional per trams de població per a ajudar a aquelles bandes de localitats de menys de 5.000 habitants, els ajuntaments de les quals compten amb menys capacitat econòmica per a poder-les ajudar en el seu sosteniment.

Una altra de les partides que augmenta substancialment el seu pressupost és l’incentiu a la participació en el Certamen de Bandes de la Diputació de València, passant de 1.500 a 3.000 euros, en funció del nombre de participacions. El diputat Jordi Mayor, ha volgut subratllar que “mesures com portar el Certamen als pobles i impulsar la participació de les bandes, són accions que busquen fomentar que la música siga al carrer, i que en aqueixa festa participem tots, músics i ciutadania”.

La Diputació també continua apostant per la formació musical, per a això enguany s’ha establit un barem d’ajudes en funció del nombre d’alumnes.

Finalment, la convocatòria preveu una línia d’ajudes de 72.000 euros perquè les societats musicals guanyadores del Certamen de Bandes de puguen dur a terme un concert fora de la província.

La convocatòria ha sigut publicada en el BOP de la Diputació de València amb data 1 de juny de 2020 i les sol·licituds es podran presentar en el termini de 15 dies hàbils des de la seua publicació a través de la seu electrònica, omplint un formulari accessible i senzill.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías