Search
Close this search box.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV inicia la temporada amb concerts a València, Castelló i Alacant

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) començarà la seua temporada de concerts 2018 amb una actuació en el Castell d’Alaquàs (València) el pròxim divendres 6 de juliol a les 19.30h.

La formació està composta per més de 110 músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els Conservatoris de grau mitjà i superior, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut escollits d’entre més de 300 candidats. Enguany actuaran sota la batuta de Saül Gómez, el seu director en 2018 i que ha rellevat en el lloc a Pere Vicalet.

A més, des del dia 2 fins al mateix dia 6 de juliol, els membres de la Jove Banda Simfònica estaran reunits en una trobada pedagògica a Cocentaina en la qual comptaran amb professors especialistes per a cadascuna de les seccions que componen aquesta unitat artística: en fusta a Roberto Turlo (oboè solista de l’Orquestra de València), en metall a Ximo Vicedo (professor solista de trombó de la ORTVE) i Camilo Tomás (professor de tuba del Conservatori Superior de Castelló), en corda a Jorge David Fanjul (professor de música de cambra en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant i col·laborador de l’Orquestra de València i de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana), i en percussió a Jose Luis González (percussionista de la ORTVE). Aquestes jornades se celebraran en les seus de les Societats Musicals de la Unió Musical Contestana i de l’Ateneu Musical de Cocentaina i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquest municipi.

Juntament amb el concert que obrirà la temporada a Alaquàs, la també anomenada “Banda Federal” té previst actuar el dissabte 7 de juliol en la Nit de Berklee, el concert de graduació de l’alumnat de màster del campus a València de la prestigiosa universitat de música, per a commemorar conjuntament el 50é aniversari de la Federació, que se celebrarà a les 22.00h en la Ciutat de les Arts i les Ciències (Llac Nord de l’Hemisfèric).

Els següents concerts se celebraran el diumenge 8 de juliol en el Palau d’Altea (organitzat per la Confederació Espanyola de Societats Musicals), el 21 de juliol a les 22.30h a Altura (Castelló) i el 22 de juliol a les 17.00 h realitzarà l’obertura de la Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música de Ciutat de València en el Palau de la Música d’aquesta ciutat.

En aquests concerts, la Jove Banda Simfònica comptarà també amb la participació de dos músics i un director convidats de Colòmbia, fruit del conveni signat entre la FSMCV i el Ministeri de Cultura d’aquest país a través del seu “Programa Nacional d’Estímuls”.

jove banda simfonica fscv banda federal

Programa: Calidoscopi Simfònic

Per a l’ocasió, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV interpretarà, sota el lema “Calidoscopi Simfònic”, el següent programa:

Ballets (1991, Miquel Asins Arbó)
Andròmeda (2014, Saül Gómez Soler)
Entornos (2001, Amando Blanquer Ponsoda)
Phobos (2010, José Suñer Oriola)

Sobre Saül Gómez, director de la Jove Banda Simfònica en 2018

Nascut a Ontinyent en 1982, és Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. A més, ha estudiat direcció de banda en l’ISEB a Trento (Itàlia) amb Jean Coober, Felix Hauswith, Carlo Pirola i Franco Cesarini.

És Professor Superior de Música i combina l’exercici de director amb el de professor d’orquestra formant part del cos de professors de música i arts escèniques de la Generalitat Valenciana.

Pel que es refereix a la direcció, actualment és director de l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Castalla, l’Associació Artístic Musical d’Oliva i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Ha dirigit diverses formacions bandísticques tant a Espanya com a Europa i a prestigiosos solistes internacionals com Vasko Vasilev, Pacho Flores o Francesca Calero, entre uns altres.

En l’àmbit de la composició, ha escrit diferents obres tant per a banda com per a grups instrumentals, ballets o música de cambra entre uns altres. Juntament amb açò, ha desenvolupat l’obra obligada en el Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a l’orquestra de RTVE, l’obra obligada per al festival Percute 2016 i també ha realitzat treballs per a solistes internacionals de la talla de José Franch o el duo Madrid Okho. A més, algunes de les seues obres han sigut publicades per les prestigioses editorials Piles i Molenaar.

Entre els premis i distincions que ha rebut destaquen l’Esment Honorífic del Excelentíssim Ajuntament d’Ontinyent, Primer Premi i Esment d’Honor en el concurs de composició Poble de Muro amb l’obra Lament, Primer Premi i Esment d’Honor en el Certamen Internacional de bandes de música d’Altea, Segon Premi en el “Concurso Nacional de Composición de Marchas Procesionales Ciudad de Toledo” o Tercer Premi, Secció d’Honor, en el Certamen Internacional de València de 2016. A més, la FSMCV li ha lliurat en dues ocasions un Premi Euterpe: en 2007 a la millor composició amb l’obra Adalil i en 2013 al millor enregistrament junt al Cercle Musical Primitiva d’Albaida amb el CD Llenguatge Universal.

D’altra banda, des de 2013 és membre de l’Acadèmia de la Música de València, forma part de la junta de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians (COSICOVA) i també pertany a l’acadèmia dels Grammy.

Actualment, centra la seua carrera en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith.

En 2018, estrenarà obres en Vancouver (Canadà), Texas (EUA) i la seua música sonarà en auditoris de Japó, Bèlgica, Holanda, Itàlia i Colòmbia.

Saul

Compartir:

Últimas noticias

Categorías