Search
Close this search box.

La FSMCV mantindrà l’actual plantilla de la Jove Banda Simfònica per a la temporada 2021

La realització de qualsevol activitat grupal per part de les Societts Musicals està afectada en l’actualidad per la normativa del Covid-19 i l’estat d’alarma establert pel Govern d’Espanya seguit per les autoritats sanitàries de la Generalitat Valenciana. La cautela i la prevenció deuen ser els pilars sustentadors del difícil moment en el que ens trobem, per damunt de tot deu prevaldre la seguretat i integritat del nostre col.lectiu.

És per això que lamentem comunicar la decisió unilateral de cancel·lar els compromisos anunciats de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV. Parlem de la trobada pedagògica i concerts que anaven a tindre lloc la setmana del 6 al 12 de juliol de 2020 a Muro de Alcoy, Anna i L’Almoradí. Des de FSMCV demanem disculpes als ajuntaments i les Societats Musicals amfitriones alhora que estenem la nostra intenció de mantindre els nostres compromisos amb aquestes Societats Musicals per al calendari de 2021.

La FSMCV va seleccionar el mes d’abril passat als nous integrants de la Jove Banda Simfònica per a la seua plantilla de 2020 d’entre més de 400 candidatures rebudes. Els concerts programats per al mes de juliol anaven a suposar l’arrencada d’aquesta nova i il·lusionant plantilla que enguany comptarà amb la direcció del valencià Rafa García Vidal. A causa de l’excepcionalitat de la situació, des de la FSMCV anunciem que mantindrem la plantilla actual de la Jove Banda Simfònica, a més de la seua direcció artística capitanejada per Rafa García, per a l’any vinent 2021. D’aquesta manera, el director i els músics tindran l’oportunitat de formar part d’aquesta formació durant una temporada completa.

Sobre la Jove Banda Simfònica

Encara que el seu germen cal buscar-lo en l’Exposició Universal celebrada a Sevilla, on es va formar especialment una banda de 300 músics per a representar davant el món aquesta singular mostra cultural valenciana, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana es va constituir de manera oficial en el 2000, amb l’objectiu inicial que les societats musicals valencianes estigueren representades en el VIII Festival Nacional de Bandes de Música que la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) va organitzar a València l’any 2001.

Després de l’èxit obtingut, es va donar forma estable a la seua estructura participant en nombroses trobades nacionals i internacionals. Actualment la Banda compta amb 110 membres d’entre 18 i 28 anys pertanyents a alguna de les Societats Musicals afiliades a la Federació.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías