Search
Close this search box.

Rafael Grau Vilar assumix la batuta de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV durant 2023

Rafael Grau Vilar (Castelló, 1990) serà el nou director de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Així ho ha decidit la junta directiva de l’entitat per a un càrrec que es renova anualment. Grau Vilar recull la batuta de Lidón Valer Cabaleiro, titular de la formació durant l’últim any natural.

L’encarregat de guiar a la jove unitat de la Federació és l’actual director titular de l’Ateneo Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó. En la seua trajectòria fins al moment figuren treballs com la direcció de la Sociedad Musical la Llosa de Ranes i el seu treball amb reconeguts músics internacionals a través de la Fundació Sanganxa.

1 Rafael Grau Vilar
Rafael Grau Vilar, en un concert. Diputació de Castelló

Amb la seua actual agrupació ha rebut el Primer Premi de la màxima categoria del 43 Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló, així com el Premi a la Millor Interpretació d’obra lliure, amb el títol El Jardín de Hera del compositor José Suñer Oriola.

Actualment, Grau Vilar completa la seua àmplia formació amb el títol superior de Direcció d’Orquestra i Cor en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, carrera en la qual ja compta amb el màster de Direcció d’Orquestra de l’ESMAR amb el mestre Cristóbal Soler.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV

El nou destí de Grau Vilar, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, és una formació d’alt rendiment que es va constituir de manera oficial en 2001. És una mostra del fenomen social, educatiu i cultural únic en el món que representen estes associacions. Està composta per més de 110 músics d’entre 18 i 28 anys, que cursen com a mínim, el cinqué curs d’ensenyaments professionals, que pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana i que han sigut escollits d’entre més de 300 candidats.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías