Search
Close this search box.

Gran èxit de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV en el Palau de la Música junt a l’Orfeó Valencià

El concert oferit el dissabte per la Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) en el Palau de la Música de València ha destacat pel seu gran èxit.

L’objectiu d’aquest concert ha sigut doble: clausurar la temporada 2018 de la Jove Orquestra Simfònica i commemorar amb un gran concert sense precedents el 50é aniversari de la FSMCV.

D’aquesta forma, els 95 músics de la Jove Orquestra dirigits pel prestigiós director Cristóbal Soler, van oferir un concert d’una exquisida qualitat en el qual a més van estar acompanyats per l’Orfeó Valencià, la qual cosa ha suposat una actuació única, l’arpista Rosa María Rodríguez Boya i la soprano Cristina Laia Vallés i el baríton Miguel Ángel Ariza.

Biennalment, més de 400 joves de comarques de les tres províncies es presenten a les proves per a formar part de la Jove Orquestra Simfònica. D’aquestos, només al voltant de 100 són els seleccionats a través d’un exhaustiu procés i que ha convertit a aquesta unitat artística en un dels referents de prestigi de l’àmbit musical per la qualitat artística dels seus membres”, ha destacat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

A més, en aquest concert s’ha estrenat a nivell mundial l’obra Rose in Flame per a arpa, veu i orquestra, del compositor de Novelda, Óscar Navarro.

Sens dubte, aquest concert ha marcat un èxit sense precedents tant per la seua qualitat artística i musical, com pel ple absolut de públic i, no obstant açò, hem de lamentar que no va haver-hi un sol representant de l’Administració acompanyant-nos en una trobada d’aquesta gran dimensió per a l’àmbit cultural de la Comunitat”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

Hem de recordar que les Societats Musicals han sigut declarades BIC i han de ser precisament les autoritats públiques de totes les esferes les que actuen i donen exemple recolzant també amb la seua presència les trobades més rellevants que aquestes organitzen i en els quals es posa de manifest la qualitat artística dels nostres músics”, ha continuat el president de la FSMCV.

Sobre la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va nàixer en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en una vessant orquestral amb l’objectiu de fomentar l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre als estudiants d’aquest tipus d’instruments actuar sota la direcció dels millors directors d’orquestres així com realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents al nostre col·lectiu associatiu, entre uns altres.

L’Orquestra Federal està dirigida per Cristóbal Soler, que és considerat com un dels directors de la seua generació més prestigiosos del moment, i està conformada per 95 joves d’entre 15 i 28 anys de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan estudiant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental en la qual participen.


Fotografia: Àlex Oltra

Compartir:

Últimas noticias

Categorías