Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV inicia a Cullera i Paterna la seua gira més il·lusionant

L’Auditori Municipal de Cullera acull aquest divendres (2 de setembre, 20.00 hores) el primer concert d’una aventura que marcarà un punt d’inflexió en la trajectòria de la Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Per primera vegada, la formació dirigida pel mestre Cristóbal Soler, portarà el seu gira més enllà dels límits de la Comunitat Valenciana.

Sota la batuta del prestigiós director valencià, aquesta jove unitat artística partirà de Cullera, arribarà a Paterna amb motiu de la celebració del 75 Aniversari del Centre Musical Paternense (Auditori Antonio Cabeza, diumenge 11 de setembre a les 11.30 hores), per a prosseguir a Pamplona (Teatre Gayarre, 16 de setembre a les 19.00 hores) i concloure amb l’actuació que oferirà en el Teatre Monumental de Madrid, el pròxim 17 de setembre (20.00 hores). Aquest concert suposarà un extraordinari tancament per a la temporada 2022 de l’orquestra. Com és habitual, tots els concerts seran d’accés lliure fins a completar aforament. Aquest concert suposarà un extraordinari tancament per a la temporada 2022 de l’orquestra. Com és habitual, tots els concerts seran d’accés lliure fins a completar aforament.

«Tenim molta il·lusió per emprendre aquesta gira i poder mostrar amb orgull, fora del nostre territori, l’altíssim nivell dels joves músics valencians», remarca Daniela González, presidenta de la FSMCV, qui posa en valor la trajectòria de la formació: «La Jove Orquestra Simfònica és un projecte artístic de referència que impulsem des de FSMCV, integrada per músics de les nostres societats musicals, i suposa la millor carta de presentació de l’excel·lència artística que caracteritza al nostre moviment».

WhatsApp Image 2022 09 01 at 11.57.36

El repertori triat per a aquesta gira de concerts es compon de la Sinfonía núm. 4 de P.I. Tchaikovsky i Chants d’Auvergne, de Joseph Canteloube, un repertori que els membres de l’orquestra han treballat durant la trobada pedagògica que ha tingut lloc en la mateixa localitat de Cullera durant l’última setmana.

Formada per una selecció de 80 músics amb edats compreses entre els 15 i els 24 anys, la unitat reuneix una selecció de joves músics valencians en edat de formació, oferint-los l’oportunitat de complementar els seus estudis en un entorn semi-professional, amb professorat especialitzat de reconegut prestigi, en diversos auditoris i treballant amb alguns dels millors directors orquestrals del moment.

La temporada de la Jove Orquestra Simfònica s’emmarca en la línia de subvenció concedida a la FSMCV per part del Ministeri de Cultura i Esport, a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), per a l’exercici 2022. Així mateix, en virtut del conveni signat entre MAPFRE i la FSMCV, l’entitat asseguradora patrocina el projecte de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV en el desenvolupament de la seua activitat durant aquest any.

WhatsApp Image 2022 09 01 at 11.57.35

Una mostra de l’excel·lència dels joves músics valencians

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va ser creada en 2014 com una unitat artística d’alt rendiment amb uns clars objectius pedagògics i artístics. Fomentar i potenciar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda en el si de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i les seues escoles de música, així com detectar, impulsar i fomentar el talent jove, oferint als músics una primera experiència dins d’un entorn orquestral semi-professional, són objectius fonamentals d’aquesta jove orquestra

La formació articula les seues temporades artístiques sobre la base de dues trobades pedagògiques anuals, coincidint amb períodes no lectius, d’aproximadament una setmana de duració cadascun, que conclouen amb una sèrie de concerts amb el repertori programat.

La unitat va debutar en 2014 en el Palau de la Música de València amb l’estrena de l’obra Overture, de Francisco Coll. Des de llavors, ha desenvolupat la seua activitat en un gran nombre d’auditoris de la Comunitat Valenciana, com el Palau de les Arts, el Palau de la Música, l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), o l’Auditori i Palacio de Congressos de Castelló, al mateix temps que col·labora amb agrupacions i entitats com el Orfeó Valencià, el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO, entre altres.

Amb repertori eminentment simfònic i líric, la Jove Orquestra Simfònica està dirigida per Cristóbal Soler, considerat un dels directors més reconeguts de la seua generació, exdirector musical del Teatre de la Zarzuela de Madrid, director associat de l’Orquestra Simfònica de Navarra, exdirector artístic de la Setmana de Música Religiosa de Conca, a més de president i fundador de l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra (AESDO) i director de l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO-José Collado.

Repertori:

Joseph Canteloube (1879-1957)
Chants d’Auvergne (1923-1930)


L’Antoueno
Bailèro
Brezairola
Passo pel Prat


Mezzosoprano: Lorena Valero


Piotr Ilich Tchaikovsky (1840-1893)
Symphony no.4 Fm op.36 (1877-78)


Andante sostenuto – Moderato con
anima – Moderato assai, quasi andante
Andantino in modo di canzona
Scherzo. Pizzicato ostinato – Allegro
Finale. Allegro con fuoco

Compartir:

Últimas noticias

Categorías